Gå til sidens hovedinnhold

Klinte nakne damer på forsiden

Avis mener nakne damer provoserer muslimer - og klinker til med nakne damer på forsiden.

Over hele forsiden skriver Telemarksavisa i dag at et bilde av nakne damer provoserer muslimer. Men avisen har ikke snakket med én eneste muslim i artikkelen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Det er riktig det, men de opprinnelige henvendelsene vi fikk i saken var fra muslimer. Når man tar imot folk fra andre kulturer på et offentlig kontor kan det virke støtende, sier redaktør i Telemarksavisa, Eirik Haugen, til NA24 Propaganda.

Viser hensyn
Og det er spesielt av hensyn til kvinner av muslimsk bakgrunn som gjør at Telemarksavisa slår opp saken.

- Problemet er at det henger på et offentlig kontor og det er mange muslimske kvinner som ser dette bildet. Det har noe med respekt for mennesker man møter. Hvis vi ville gjort det spekulativt kunne vi gjort det annerledes.

Haugen mener at det ikke er spekulativt å bruke hele forsiden til å vise frem bildet av de nakne kvinnene. Bildet er for øvrig en tre år gammel reklame for myggolje.

- Nei, altså jeg ville oppfattet det som mer spekulativt om plakaten ser annerledes ut. Det har ikke vært vår mening å spekulere i dette. Mange lar seg kanskje provosere også. Jeg har sett verre førstesider enn dette, så mange mener kanskje dette er et snilt bilde, sier redaktøren.

- Men hvorfor slår dere oppe denne saken?

Spesiell sak
- Vi gjorde rett og slett fordi vi synes at saken er spesiell. Og jeg ser at kanskje for mange nordmenn spiller ikke saken noen stor rolle, men det er kommet reaksjoner fra folk fra andre deler av verden som har fått annonsen midt i ansiktet. Derfor mente vi saken var viktig å fortelle om.

- Så dette er ikke et trekk i aviskrigen mellom dere og Varden?

- Nei, for løssalget teller så lite i denne krigen, de som teller er våre trofaste abonnenter, avslutter redaktøren som innrømmer at løssalget kanskje blir noe høyere i dag enn vanlig.

- Men ikke fordi vi spekulerer i nakne damer.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs