Gå til sidens hovedinnhold

Klipp fra helgens filmer

Humor i form av bryllup er et hovedtema for helgens premierefilmer. Se klipp fra filmene her.

Paien er helt fraværende når Jim og Michelle skal gifte seg i den tredje ”American Pie”-filmen. High school, utvekslingsstudenter, korpsleir og superlim hører fortiden til; nå er Jim og Michelle klare for å ta det endelige steget over terskelen til et "voksent" liv.

Michelle vil selvsagt at bryllupet skal være perfekt, men prompehumoren er fortsatt til stede. Sånt kan skape problemer.

Mer bryllupskaos blir det i filmen ”Til døden skiller oss ad” . Her er det ikke kameratene til Mark og Melissa som skaper problemene, men faren til brudgommen Steve Tobias. Han er en CIA-agent som beveger seg gjennom livet som en varmesøkende rakett.

Steves uforutsigbare livsstil har slitt hardt på forholdet til sønnen Mark, muligens i en slik grad at skaden er uopprettelig. Og nå er han i ferd med å drive den potensielle brudgommens far, Jerry, fra vett og forstand.

Film nummer tre fra det amerikanske kontinentet heter ”Confidence” . Når Jake, en skarp og flink svindler, har lurt til seg tusenvis av dollar fra Lionel Dolby blir det problemer. Dolby er regnskapsfører for den eksentriske gangstersjefen The King og Jake tilbyr seg å betale tilbake The King ved å gjennomføre sin største svindel noensinne.

”Sinbad: Legenden på de syv hav” er animasjonsfilmen fra Hollywood denne helgen.

I en noe omgjort versjon av den legendariske fortellingen treffer vi Proteus, prinsen av Syracuse, og sjørøveren Sinbad. Prinsen er på vei over havet med en av verdens mest betydningsfulle skatter, Fredens bok.

Midt ute på havet treffer han på en gammel venn, en annen sjøfarer ved navn Sinbad. Men den modige, skruppelløse og røffe Sinbad setter personlig vinning over gammelt vennskap, noe som skal sette ham i en svært spesiell klemme.

Norsk film finner vi også denne helgen. Runar Hodne og Jo Strømgrens "Mot Moskva" er et skjevt blikk på Sovjetunionens siste tiår, sett gjennom øynene til en uhelbredelig idealist fra provinsen. Han drømmer om å erobre den store scenen på Pusjkinteatret i Moskva.

Følelser i bøtter og spann får vi fra Frankrike. I trekantdramaet ”Marie-Jo og hennes to elskere” handler det om kjærlighet og skyldfølelse, offer og lidelse. Regissør Robert Guédiguian skildrer tre mennesker fanget i en hjerteskjærende situasjon, med den vakre byen Marseilles som bakteppe for et gripende drama om umulig kjærlighet.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene