Skytevåpen er byttet ut med barbermaskin og fluktbil er blitt fluktvogn med hest.

Velkommen til gjengopprør, Amish-style.

For i Cleveland, Ohio sitter nå 16 personer fra det religiøse Amish-miljøet på tiltalebenken anklaget for å bryte seg inn hos andre Amish-grupper og tvangsklippe - og barbere mannlige medlemmer, skriver danske Ekstra Bladet.

De har alle blitt siktet for hatkriminalitet, som i USA kan straffes med livstid i fengsel, skriver Washington Post .

Nekter skyld

Hårbandens leder, Sam Mullet (ja, det er hans ekte navn. For de som ikke vet hva «Mullet» betyr på engelsk, sjekk ut denne linken), er hovedtiltalt i saken, men nekter straffeskyld.

Mullet mener han kun har praktisert sin religionsfrihet og at det er Gud som har gitt han tillatelse til å utføre straff på de som ikke er «ekte» troende Amish.

66-åringen og hans «barberere» skal ha vært bevæpnet til tennene med batteridrevne barbermaskiner (Amish-folket har ikke lov til å bruke elektrisitet. Med Gud i ryggen kan de tydeligvis gjøre unntak) og utstyr som man bruker for å klippe hester, da de brøt seg inn og gikk til angrep på medlemmer av andre Amish-meningheter.

Skjegget hos Amish-menn et viktig symbol på manndom, og mennene sparer på skjeggveksten så fort de blir gift.

Professor Donald Kraybill ved Elizabethtown College i Pennsylvania forteller at å miste skjegget er den største skammen en Amish-mann kan bli utsatt for, og medfører «en verre smerte enn å bli banket gul og blå».

Sektleder

Sam Mullet leder en 125 medlemsstor utbrytergren av Amish-folket, som ifølge FBI, blir styrt som en sekt av den 66 år gamle biskopen.

Mullet skal blant annet ha tvunget medlemmer som ikke oppførte seg til å sove i hønsehus.

Han skal også ha gitt seg selv full tilgang til seksuell omgang med sektens kvinnelige medlemmer for å «rense dem for djevelen».

Hårbanden på tiltalebenken består av Mullets egne sønner og svigerbarn.

I avhør skal Mullet ha sagt at han aldri ba banden om å barbere og skamklippe hans fiender, men han ba dem heller aldri om å ikke gjøre det.

På den annen side skal Mullet ha sagt at «man må straffe folk ikke følger reglene».

Så det er bare å finne fram saksen.