(SIDE 2): - Hovedårsaken til at så mange kvinner har vanskeligheter med å få orgasme under samleie, er at klitoris ikke blir tilstrekkelig stimuler. En rekke undersøkelser viser at det kan gjelde så mange som over 70 prosent, sier den svenske sexologen Malena Ivarsson til VG søndag.

Flere fordeler med orgasme: Orgasme, den nye rynkekremen

Start på ryggen
Ifølge Ivarsson er det viktig å gjøre kvinnen klar før man kjører i gang samleiet.

- Et godt råd til mannen er å ikke gå rett på underlivet hennes, men heller begynne med å ta på kvinnens rygg. I ryggen er det mange nervepunkter som gjør at berøringer der føles veldig deilig og får oss til å slappe av, opplyser hun.

Kvinner: - Slik får du lysten tilbake

Klarer ikke slappe av
Et av de største problemene og årskaker til at mange kvinner ikke klarer å oppnå orgasme, er at de spenner seg, skriver VG.

- Mange kvinner har filmatiske eller skjønnlitterære forestillinger om hvordan sexakten skal være, for eksempel at det skal være vanlig å komme samtidig som mannen. Når virkeligheten bryter ned disse mentale bildene, føler de seg unormale og spenner seg mer, sier Ivarsson.

Ta tiden til hjelp
Andre årsaker er ifølge henne at kvinnene er for fokusert på hvordan mannen har det eller at de begynner samleiet før hun er tilstrekkelig opphisset.

- Mannen må bruke tid på å stimulere hennes kjønnsorganer enten med fingrene eller med tungen.

Mer hjelp: Slik finner du G-punktet

Klitorisfakta
Hva er så denne klitoris? Søndagens VG har også en oversikt over fakta om klitoris. Her er noen:

  • Den synlige delen av klitoris, klitorishodet, varierer fra 5 mm til 2,5 cm på en voksen kvinne. Størrelsen spiller ingen rolle når det gjelder hvor fort eller hvor kraftige orgasmer kvinnen oppnår.
  • Klitorisskaftet ligger skjult i kvinnens ytre kjønnsorgan og danner tre «ben» som er 10-12 cm lange. To av bena strekker seg på hver side av kjønnsorganet, mens det tredje starter i klitorishodet og strekker seg inn og oppover. Skaftet er på samme måte som penis bygget opp av svamplegemer som fylles med blod ven opphisselse, og gjør at kjønnet svulmer opp.
  • Klitoris er den delen av kvinnens kropp som har flest nerver. Og er det eneste menneskelige organ som tilsynelatende ikke har noen annen funksjon enn å gi nytelse.
  • 75 prosent av alle kvinner må ha en eller annen form for stimulering av klitoris for å oppnå orgasme.
  • 40 prosent av alle kvinner kan oppnå orgasme om klitoris blir stimulert mellom 1 og 10 minutter. Om stimuleringen varer i 20 minutter vil 90 prosent av alle kvinner ha oppnådd orgasme.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!