Gå til sidens hovedinnhold

Dansk supersuksess til Norge

Hvis du trodde danskene alltid var laidback og superkule, bør du få med deg «Klovn»

(SIDE2:) Bak den danske komiserien «Klovn» finner vi to av Danmarks største standupkomikere, Frank Hvam og Casper Christensen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

«Klovn» spiller i likhet med serier som «Extras» og «Curb your enthusiasm», mye på sosial pinlighet og ubehagelige stillheter, men her har Hvam og Christensen gått enda litt lengre. De spiller nemlig skamløst seg selv.

Basert på virkeligheten
Med seg på laget har de fått Christensens virkelige kjæreste Iben Hjejle (kjent fra «Anna Phil» og «High Fidelity») og Mia Lyhne, og alt er visstnok basert på virkelige hendelser.

Se klipp fra serien her

278667

Gutta har også hanket inn flere kjente danske gjesteskuespillere som ikke er redde for å tulle med sitt eget offentlige image.

Improvisert humor
En episode av «Klovn» har til å begynne med kun et tynt manus, som så bygges ut med improvisasjon. Vanlige sitcomvitser finnes ikke, og humoren kommer i stedet fra de fjollete og pinlige situasjonene som oppstår.

Se mer her

Danskene har lenge vært konger av sort humor her i Skandinavia, og her får vi se at det ellers så stilsikre broderfolket jammen også behersker sosialt utilpasset fjollehumor.

Se «Klovn» i kveld på TV 2 klokken 22.35

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken