Gå til sidens hovedinnhold

Knaller til fra start

Investorene på børsen har fått en flott start på det nye året.

Oslo Børs stiger 0,32 prosent til 441,75 poeng og har fått en oppløftende start på det nye året. Oljeprisen har falt noe tilbake, men det er ikke nok for å hindre børsoppgang.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen er ikke all verden og det er ikke de store nyhetene som preger dagen så langt.

DNO løftes på nyheter
DNO starter 2007 godt og stiger 3,74 prosent til 11,93 kroner. Oljeselskapet kunne melde at brønnen Tawke#4 viste gjennom tester en daglig produksjon på 8.500 fat oljeekvivalenter. Selskapet selv kaller dette gode nyheter og er veldig fornøyd med den høye produksjonen ved brønnen.

De andre oljeselskapene klarer ikke følge opp. Norsk Hydro faller 0,13 prosent til 193,25 kroner, mens Statoil er uforandret på 165,25 kroner.

Mildvær i USA har fått oljeprisen til å falle tilbake. Forventninger om at høyere temperatur fører til lavere etterspørsel etter fyringsprodukter gjør at oljeprisen viser svakheter.

IT på topp
IT-selskapet Ignis har fått en kontrakt i Korea verdt 4 millioner dollar og stiger 7,23 prosent til 0,89 kroner. Kontrakten kommer fra Dasan Network og gjelder utstyr til 400.000 linjer. Det er hovedsakelig GE-PON som skal leveres, men også en betydelig andel av de mer avanserte WDM-PON skal leveres.

- Vi opplever en imponerende skala og veksthastighet i Korea, et av de raskeste FTTH-markedene i verden, kommenterer Ignis-sjef Thomas Ramm i en børsmelding.

Bjørge følger etter på vinnerlisten med en oppgang på 7,03 prosent til 19,80 kroner. Selskapet kunne melde om en regnskapsmessig gevinst på 250 millioner kroner etter salget av Bjørge Norcoat. Det er tobakksarving Johan H. Andresen som er kjøper gjennom investeringsselskapet Ferd.

- Bjørge Norcoat er en betydelig del av Bjørges virksomhet. Salget er likevel utvilsomt industrielt riktig, prisen er rett og vi er sikre på at dette er den beste måten å utvikle Bjørge på, både for de ansatte og for våre eiere, skriver konsernsjef Stig Feyling.

- Salget gir oss også finansielle muligheter til andre strategiske oppkjøp og å fortsette satsningen på eksisterende produkt og teknologiområder. For en teknologidrevet virksomhet som Bjørge ASA vil det dessuten være naturlig å vurdere nye områder som styrker Bjørges satsning innenfor produkter, teknologi og service til olje og gass industrien, fortsetter Feyling.

Pølsefingre
Odim klatrer 6,74 prosent til 190 kroner. Selskapet som var blant de beste investeringene i 2006 fortsetter fremgangen i det nye året. Odim har fått en kontrakt på utstyr fra Fugro Geoteams andre nybygg, Geo Caribbean. Utstyret skal leveres i andre kvartal 2008 og avtalen er verdt 80 millioner kroner.

Oslo Børs har innført en børspause i handelen av CanArgo-aksjer. En feiltasting førte til at kursen raste.

Reklame

Best i test påskeegg 2021