Gå til sidens hovedinnhold

Knallkvartal for Belships

Året så lang er et av de beste for bulkrederiet Belships noensinne.

Med god underliggende inntjening og en salgsgevinst er første kvartal et av de beste for bulkrederiet Belships noensinne.

NA24 - din næringslivsavis

Belships kan i første kvartal vise til et driftsresultat på hele 8,62 millioner dollar, opp fra 592.000 dollar i samme periode i 2006.

Det store hoppet skyldes i hovedsak gevinsten på 6,5 millioner dollar i forbindelse med tilbakelevering av handymax-skip M/S Belpareil før tiden. I tillegg fortsetter handymax-operasjonen i det deleide datterselskapet Elkem Chatering å gi gode resultater for Belships.

Juster for gevinsten så endte driftsresultatet på 2,1 millioner dollar, som er en økning fra foregående kvartal da driften viste pluss 1,96 millioner dollar.

Driftsinntektene økte samtidig fra 14 millioner dollar i fjerde kvartal til 18,87 millioner i årets tre første måneder.

Resultat etterskatt endte på 7,95 millioner dollar opp fra 506.000 i samme periode i 2006 og 939.000 dollar i fjerde kvartal.

Belships egenkontrollerte tørrlast-tonnasje M/S Belnor og M/S Belisland fortsatte på sine respektive certepartier med forventede resultater. Produkttankskipet M/T Belaia ble levert i kvartalet og ble satt inn på sitt femårscerteparti til danske befraktere.

- For Elkem Chatering ser det positivt ut både med hensyn til aktivitet og resultater for de nærmeste kvartalene, skriver Belships som utsiktene frmeover.

Belships egenkontrollerte tonnasje samt EC`s handymaxskip er sluttet ut på langsiktige certepartier og under forutsetning om at man unngår vesentlige driftsavbrudd er resultatbidragene i det vesentlige gitt.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen