Gå til sidens hovedinnhold

Knalltall fra Farstad

Den norske supplynærings flaggskip surfet inn et nytt historisk resultat.

Farstad Shipping ASA var superbutikk for aksjonærene i fjerde kvartal Et fortsatt knallsterkt marked kombinert med gode rater i kontraktsmarkedet ga over en halv milliard i kontantstrøm fra driften i Farstad.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Farstad flåten seilte inn 895 millioner kroner i fjerde kvartal, som er nok en ny rekord for rederiet. Fjerde kvartal er historisk et sterk periode for supplyrederiene, og 2008 ble ikke noe unntak. Ratene har i perioden vært på historisk høye nivåer noe som ga Farstad et driftsoverskudd på heftige 444,3 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I samme periode i 2007 seilte Farstad inn 640,8 millioner kroner med et driftsresultat på 279,2 millioner kroner.

Resultat før skatt og urealiserte valutatap endte på 433,9 millioner kroner, mot 246,3 millioner kroner i samme periode året før. Rederiet foreslår et utbytte på 5 kroner per aksje.

Inn i 2009 har rederiet en kontraktsdekning på 85 prosent, mens 52 prosent av flåten er sikret arbeid i 2010.

Farstad beskriver markedet for ankerhåndteringsfartøyer fortsatt som godt balansert, men den store ordreboken i næringen skaper økte bekymringer i rederiet fremover. De påpeker imidlertid at finanskrisen har skapt usikkerhet rundt finansieringen til de 440 store og mellomstore supply- og ankerhåndteringsfartøyene som er i ordre.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken