Gå til sidens hovedinnhold

Knallviner fra Portugal

I polets julislipp finner vi blant annet to meget gode portugisiske rødviner til godt under hundrelappen. Sjekk vår store test.

I julislippet er det totalt 67 nye produkter, og de fordeler seg slik: 31 rødviner, 14 hvitviner, 1 musserende vin, 3 sterkviner, 8 brenneviner og 9 sterkøl. Produktene blir tilgjengelig i utsalgene førstkommende lørdag.

Det er vin som er vårt hovedanliggende her, og vi ser oss nødt til å gjenta kritikken fra vår anmeldelse av maislippet på polet for to måneder siden. Det er altfor mye vin av slett kvalitet.

Alle vinene ble testet av Art of Tastes Ken Engebretsen. Ken er tidligere kjellermester på Bagatelle og restaurantsjef på Le Canard. Vinene er gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best og 50 dårligst. Det er ikke tatt hensyn til pris i poenggivningen.

Anmeldelser av alle vinene som scorer 75 poeng eller høyere finner du på linker nederst på denne siden, men først vil vi gjerne fremheve de beste kjøpene.

RØDVIN
Når vi nå nærmer oss klimaks i Fotball-EM, er det hyggelig å melde at de to beste kjøpene er to rødviner fra nettopp Portugal. Den første er også den beste rødvinen i hele slippet.

Reserva dos Amigos 2001, vnr 14888, kr 80,83 poeng.

Dyp rød på farve. Fin og balansert duft av tørket frukt, skog, urter og vanilje. Ren og pen vin med god fylde og flott avslutning.

Ocho, vnr 14889, kr 76, 81 poeng

Meget dyp fiolett. Dufter av plommer og rosiner - litt jordlig, men likevel frisk. Rik og balansert smak med tørr avslutning.

Begge disse portugiserne er typiske viner til rødt kjøtt, og da fremfor alt okse og lam, også fra grillen, om ikke det brukes altfor sterke sauser og marinader.

HVITVIN
Det nærmeste vi kommer et godt kjøp blant hvitvinene er denne fra Italia.

Terre di Valbona Verdicchio di Matelica 2003, vnr 20464, kr 96,79 poeng.

Dyp strågul på farve. Fin og syrlig duft av epler og pærer, med innslag av anis. Tett og god smak med bra balanse og lengde.

Bruk denne hvitvinen til ikke altfor kraftige retter av fisk og skalldyr. Er også god på egenhånd som kosevin på terrassen.

Den beste hvitvinen i hele slippet uansett pris, er denne fra Bordeaux.

Ch. Haut-Gardère 2002, vnr 13398, kr 198, 85 poeng.

Strågul på farve. Nydelig, rik duft av stikkelsbær, anis og eik. En flott og intens vin, med frisk smak, god fylde og fin balanse.

Denne vinen bare ber om flott og klassisk anrettet sjømat.

BRENNEVIN OG ØL
Vi skal bare kjapt ta med oss tre gode brennevin på tampen: Lecompte Calvados 12 Ans d'Age (kr 399, 89 poeng), Glen Moray Single Malt 8 Years Old (kr 284, 87 poeng) og Glen Scanlan Reserve (kr 260, 85 poeng).

Når det gjelder øl, er dette satsningsområde for polet. Art of Taste øker også sin satsning på øl, og du kan se frem til flere store øltester i nærmeste fremtid.

Her finner du alle rødvinene i julislippet fra polet som scorer 75 poeng og høyere .

Her finner du alle hvitvinene i julislippet fra polet som scorer 75 poeng og høyere .

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken