Gå til sidens hovedinnhold

Knuste den norske rekorden

Luton Shelton er Tippeligaens raskeste fotballspiller.

VIF TV:Tippeligaens raskeste mann

På Toppidrettssenteret tirsdag ble Vålerengas spillere testet for blant annet O2-opptak, sprint med vendinger, vertikal spenst og knebøy. I tillegg skulle gutta sprinte 40 meter for å teste tempoet i kroppen.

Jevnt over var det flere VIF-spillere som forbedret sine tider. Mest imponerende var allikevel Luton Shelton, som viste fram en enorm hurtighet.

- Det har vært testet sprint her på Toppidrettssenteret i mange år, de fleste Tippeligalag og landslag har testet her. I dag satt Luton det vi kan kalle ny banerekord her. Han viser en formidabel hurtighet, og etter min mening ville han på kort tid vært i Norgestoppen i sprint om han hadde fått et par piggsko, sier Johan Kaggestad til VIF TV.

På sitt første forsøk løp Shelton inn til 4.59, hvilket er tre hundredeler raskere enn den tidligere rekorden for en Tippeligaspiller. På det neste forsøket satt han virkelig standarden, når han fløy over tartandekket til imponerende 4.47. En tid han like greit tangerte et par minutter senere på sin tredje 40 meter. Til sammenligning skal John Carews bestenotering være 4.68.

- Etter sesongen i høst løp jeg på 4.66. Nå sa lagkameratene mine til meg at jeg kunne slå rekorden om jeg ville, så da gjorde jeg det, sier Shelton til VIF TV.

VIF TV:Tippeligaens raskeste mann

Diskuter rekorden her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken