Gå til sidens hovedinnhold

- Lite blod, men mye slim

Knut Nærum mener «Sneglemannen» er den viktigste boka han noensinne har skrevet.

(SIDE2:) Knut Nærum er glad for at Redd Barna tok kontakt for å spørre om han kunne skrive en bok til inntekt for krigsrammede barn uten skolegang.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Jeg er litt av en slubbert. Det er ikke sikkert jeg hadde meldt meg sånn helt av meg selv, så takk for at dere spurte, sa Knut Nærum under dagens lansering på Zoologisk Museum.

Han la til at han sa ja på rappen.

Skolegang i krigsområder
Are Kalvø, Redd Barna-styremedlem, fikk ideen om at en kjent, norsk forfatter hvert år skal gi ut en liten bok til inntekt for Redd Barna. Første mann ut var Jo Nesbø med «Det hvite hotellet» som i fjor samlet inn 2 millioner kroner til kampanjen «ABC redder barna» som skal sikre skolegang til åtte millioner krigsrammede barn innen 2010.

- Dette er den viktigste boken jeg noen gang har skrevet, for den vil faktisk forandre livet til andre mennesker. Og jo flere som kjøper den, jo flere barn vil få skolegang, sier Nærum.

«Sneglemannen» er en grøsser i samme sjanger som «Frankenstein», «Dr. Jekyll og Mister Hyde» og «Fluen», men humorkongen klarer selvfølgelig ikke å være seriøs så altfor lenge.

Tukler med naturen
- Det er en grøsser med vitser, forklarer han.

- Det er ikke så mye blod, men massevis av slim.

«Sneglemannen» handler sjangertro om en vitenskapsmann som tukler med naturen. Dette går som kjent, ofte galt. Vitenskapsmannen Arne Mills mener at verden er i ferd med å gå av hengslene.

Blir snegle
- Han føler at hvis vi bare setter ned tempoet, og gjør alt litt saktere, så vil nok dette føre til at forbruket av fossilt brennstoff går ned, og man får tid til å undersøke om andre land faktisk har masseødeleggelsesvåpen før man angriper, forteller Nærum.

Mills bestemmer seg for at den beste måten å oppnå dette på er at menneskene må bli mer som snegler. Han tester dermed ut snegleekstrakt på seg selv. Plutselig begynner han å få en ubendig hunger for råtten frukt og salat. Da han oppdager at han også setter glinsende slimspor i sengetøyet innser han at han holder på å bli en snegle.

- Da får Mills dårlig tid. Han må redde menneskeheten mens han enda kan, mens han enda har fingre, sier Nærum som lover at boka ender med gråt og en hel masse slim.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken