Gå til sidens hovedinnhold

Kø ut børsdøren

Bare mandag var det fire selskaper som meldte at de ønsker å forlate Oslo Børs, og det er kø ut døren til Oslo Børs. Samtidig finnes det knapt selskaper med planer om børsnotering

Mandag morgen rykket prosjektorprodusenten Infocus og Pan Fish-selskapet Pan Pelagic ut med ønsker om avnotering fra Oslo Børs. For sistnevnte har ønsket om en delisting vært klart en stund.Samtidig er det i dag klart at storaksjonær A. Wilhelmsen AS får over 90 prosent i Awilco, og dermed tar selskapet av børs.I offshoreserviceselskapet Roxar er det også i dag meldt om et bud på hele selskapet, og tilhørende planer om å ta selskapet av børs.I tillegg til dette lanseres det en rekke fusjoner mellom allerede børsnoterte selskaper. I alt 11 børsnoterte selskaper har signalisert at de vil slå seg sammen eller avnoteres. Da har vi ikke tatt med sparebank-sektoren, hvor det allerede har vært tatt initiativ til fusjoner.Her er listen:

· Pan Pelagic: Datterselskapet til Pan Fish, som jobber med pelagisk fisk


· Infocus: Prosjektørprodusenten har gått fra å være et norsk selskap til å bli helamerikansk. Bare noteringen i Norge henger igjen fra den tidligere norske delen.


· Awilco: Storaksjonær A. Wilhelmsen ønsker å vippe ut selskapet fra børsen.


· Roxar: Bud fra hovedaksjonærer.


· Nutri Pharma: Hovedaksjonær Lars Høie byr på hele selskapet, og ønsker avnotering.


· Investra og Norsk Vekst Forvaltning: Investeringsselskaper som vil bort fra børsen.


· Zenitel: Styret jobber med delisting.


· Hands: Styret jobber med strukturelle endringer.I tillegg til dette ligger det an til fusjoner mellom de børsnoterte selskapene BNR og Troms Dampskibsselskap, Nordlandsbanken og DnB og gruppen PSI og iGroup. Blant sparebankene foregår det også en konsolideringsprosess.Bra for børsen?

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs opplyser til iMarkedet at det i fjor kom seks nye selskaper på børsen, mens 15 ble strøket.Spørsmålet er om ikke avskalleringen av selskaper på Oslo Børs ikke bare er negativt for investorene.Det er helt åpenbart at en rekke aksjene på Børsen lider av dårlig likviditet, som kan skade omdømmet til Børsen.Alt tyder på at antallet nye noteringer i år blir lavere enn i fjor, som var et dårlig nok år.Det finnes knapt selskaper med seriøse og konrete planer om notering på Oslo Børs. Derimot har flere selskaper avlyst eller utsatt børsplaner, blant andre Bravida, Mamut og A-Viral.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året