Gå til sidens hovedinnhold

Kokkvold avviser Uppstrøm-kritikk

Uppstrøms advokat kritiserte pressens arbeid i Mjellem&Karlsen-saken. Nå skyter generalsekretær Per Edgar Kokkvold (bildet) i Norsk Presseforbund tilbake.

- Det er utidig når svært mange som havner i medienes søkelys på grunn av mulige klanderverdige forhold kommer trekkende med Tønne-saken, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til NTB.

Kokkvold sier dette etter at mediene fikk kritikk fra advokat Erling O. Lyngtveit, som representerer finansmannen Tor Arne Uppstrøm. - Jeg synes det er helt ufattelig at voksne mennesker kan få seg til å gjøre dette - at man ikke har tatt mer lærdom av hvordan det gikk med Tore Tønne i fjor. Det ryster meg, sier Lyngtveit til Dagens Næringsliv.

- Det vil alltid være en belastning å havne i medienes søkelys. Dette bør journalister være svært oppmerksomme og bevisste på, sier generalsekretær Kokkvold.

Han mener samtidig at belastningen på de involverte ikke må hindre pressen i å drive en kritisk journalistikk.

- Vi kan ikke se bort fra at Lyngtveit har konkrete tilfeller i tankene, men hans generelle kritikk skyter over mål, slår Kokkvold fast.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken