Kolomoen bru over E6 i Stange på Hedmarken er farget rosa i mørket. Det skal den være fram til 15. oktober. På denne måten støtter Statens vegvesen Kreftforeningens og Foreningen for brystkreftoperertes Rosa Sløyfe-aksjon.

Aksjonen pågår ut oktober. Formålet er å samle inn penger til brystkreftforskning og brystkreftrelaterte prosjekter. Målsettingen er å få inn 10 millioner kroner denne høsten.

- Brystkreft handler om liv og død akkurat som trafikken. Som trafikkulykker rammer kreft tilfeldig. Så når det viste seg at det rent teknisk var mulig å få til rosa belysning, og at det ikke første med seg noen sikkerhetsmessige problemer, var det enkelt for oss å si ja til akkurat dette, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Aud M. Riseng, i en melding.

Rosa Sløyfe er en internasjonal brystkreftaksjon, og tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge. Her i Norge skjer det samme med kun to byggverk i forbindelse med årets aksjon, Tyholttårnet i Trondheim og altså Kolomoen bru.

- Vi opplever at flere og flere ønsker å støtte opp om aksjonen. I år velger også Statens vegvesen å markere sin solidaritet med brystkreftrammede og deres familier. Det synes vi er fantastisk flott. Å se brua på kveldstid i rosa, er en god påminnelse om at oktober er aksjonsmåneden for Rosa Sløyfe, sier aksjonsleder i Kreftforeningen Seksjon Innlandet, Berit Jevnaker.