Gå til sidens hovedinnhold

- Kom på døren med pengebunke

PR-topp Rune Brynhildsen kom med en oppsiktsvekkende avsløring i retten.

OSLO TINGRETT (NA24): Temperaturen stiger i Oslo tingrett.

Under sin forklaring onsdag, kom Rune Brynhildsen med en oppsiktsvekkende avsløring.

NA24 - din næringslivsavis

Han forklarte at vennen Dag Buom Eriksen, under et middagsselskap hjemme hos Brynhildsen den 23. september, ville gi ham en konvolutt, inneholdende tusenlapper.

Dette var samme dag Brynhildsen ble kjent med at Eniro og Findexa var i oppkjøpssamtaler.

Ville betale for aksjeanalyse
Eriksen skal ha takket for en DnB NOR- analyse Brynhildsen tidligere hadde oversendt om selskapet Via Travel Group.

- Takk for at du gjorde meg oppmerksom på på DnB NOR-analysen. Analysen gjorde at jeg ble interessert, forklarte Brynhildsen at investorvennenen Dag Eriksen oppga som motiv for pengegaven.

Brynhildsen forklarte at han aldri har rørt denne konvolutten og at han ba Eriksen komme og hente pengene igjen.

- Neste gang vi møttes etter høstferien fikk han pengene tilbake. Da var den saken ute av verden, tenkte jeg, forklarte Brynhildsen.

Var redd for ikke å bli trodd
- Jeg ser at det ikke tar seg godt ut at jeg ikke fortalte om disse pengene i avhørene. Men jeg var helt sikker på at jeg ikke kom til å bli trodd. Derfor fortalte jeg det ikke, sa Brynhildsen i retten i dag.

- Det var dumt, men det føles godt å ha fortalt det i denne settingen, sa han.

Les også: Hamrer løs på Økokrim

- Fantastisk konspirasjonsteori
PR-rådgiveren vedgikk i retten i dag at saken har vært en stor belastning.

- Jeg har fått betydelig medieomtale. Det har vært krevende siden jeg ikke har villet forklare meg før nå. Det er uvirkelig å se hvordan denne saken har blitt fremstilt av Økokrim. Det er en ganske fantastisk konspirasjonsteori som jeg håper det nå vil være mulig å kaste lys over, sa Brynhildsen.

- Trukket ut av en sammenheng
Brynhildsen forklarte at telefonkontakten mellom ham og Dag Eriksen er tatt ut av en troverdig sammenheng.

- Jeg har ingen problemer med at man aksjonerer mot et mønster som danner seg. Det er en trygghet å vite at verdipapirlovgivningen fungerer. Men jeg klarer ikke å akseptere at det ikke finnes noen aksept på at dette kan ha sin forklaring, sa han, og viste til at det er trukket ut lite utdrag av en massiv kommunikasjonsflom på over 7 000 samtaler og SMS-er.

- Når det fremstilles slik at jeg var et løpende nyhetsbyrå for Dag Eriksen så er det feil. Telefonkontakten mellom oss er trukket ut av en sammenheng. Uansett hva jeg har kommet med av tilleggsopplysninger har det ikke hjulpet. Økokrim har ikke sett seg i bakspeilet og heller ikke i sidespeilet, tordnet Brynhildsen.

Aktor i saken, førstatsadvokat Hedvig Moe, ønsket ikke i dag å kommentere de nye opplysningene som kom fram. Torsdag skal hun foreta sin utspørring av Brynhildsen.