Gå til sidens hovedinnhold

Kombiner ferie og frivillig arbeid

En trend som i mange år har vært populær i utlandet er nå i ferd med å innta Norge.

(SIDE2): Mange unge og da spesielt studenter kombinerer ferien med å gjøre en ekstra innsats for noen som virkelig trenger det.

Finn ditt interesseområde

Det er blitt mer og mer vanlig med frivillig arbeid blant unge og reiseaktørene legger også mer til rette for slike turer. Reisaktøren Kilroy Travels tilbyr eksempelvis nå flere type arbeid innenfor samfunnsutvikling, bevaring av dyr og natur, skole/læring, byggeprosjekter, media, helse, sport og humanitært arbeid. Disse prosjektene gir deg mulighet til å gi noe tilbake til det landet man besøker.

Det kan være alt fra bevaring av truede dyrearter som kjempe-pandaene i Kina, bygging av klasserom i Tanzania eller å være lærer for fattige barn i Den Dominikanske Republikk. Avhengig av hvilke ferdigheter og interesser man måtte ha er det mange ting man kan hjelpe til med. Varigheten på programmene kan variere fra 2 uker til flere måneder.

Som partner til disse programmene har Kilroy valgt å inngå samarbeid med i-to-i, som er verdens ledende organisasjon innenfor frivillighetsarbeid. Hvert år reiser over 4.000 mennesker ut for å hjelpe til på mer enn 300 forskjellige prosjekter i 24 land over hele verden. Det siste året har prosjektene blant annet hjulpet med:

- Bygging av 18 hjem for fattige mennesker i Honduras

- Organisering av en 3 dagers avrusningsanstalt for gatebarn i India

- At 450 nyklekkede skilpadde unger har overlevd og kommet seg ut i Stillehavet i Costa Rica

- Hjelpeleirer for over 2.000 mennesker på Sri Lanka som følge av tsunamien i Asia samt opprydding av 40 km strand

Artikkelen er levert av Studenttorget.no

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken