(SIDE2:) I dag, fredag 13. august, har «Kommandør Treholt og Ninjatroppen» premiere på norske kinoer.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Historieomskriving
Den snedige historien handler om at Arne Treholt egentlig var en ninjatroppfører under kong Olavs styre og at paranoiaen som gjennomsyret det meste under den kalde krigen i stor grad var skapt av amerikanere.

Filmen er regissert og skrevet av Thomas Cappelen Malling, inspirert av hans egen bok «Ninjateknikk II. Usynlighet i strid 1978».

Ifølge Dagbladet skal Arne Treholt selv ha humret over både bok og filmidé.

Bak Cappelen Malling står Tordenfilm med produsent Eric Vogel og det svært så aktive produsent- og distributørselskapet Euforia.

Utenlandsk oppmerksomhet
Ikke hvem som helst kan bli ninja, som du kan se av instruksjonsvideoen. Men du vil kanskje lære noe om Gressholmen som du ikke visste før.

LES SIDE2s KOMMENTAR OM FILMEN:

Et brudd med smell

Øya har til nå vært mest kjent for sine mange kaniner, hvis bestand kommunen måtte fjerne for et par år siden da det ble for mange av dem.

«Kommandør Treholt og Ninjaorden», på engelsk kjent som «Norwegian Ninja» har allerede fått skryt i Wall Street Journal.

- «Norwegian Ninja» er den perfekte plakaten for den norske filmbølgen. Filmen trekker på talenter både i og utenfor den etablerte filmordenen i Norge, og har en god andel av offentlig støtte ombord. Filmens tema handler om Norge, men inspirasjonen til filmens stil kommer fra hele verden, skrev Wall Street Journal i juli.

SE KOMMANDØR TREHOLTS VERVEVIDEO

HTML EMBED