Gå til sidens hovedinnhold

- Vi finansierer ikke selvmordsoppdrag

Se den første traileren fra norsk films største produksjon her!

HTML EMBED

(SIDE2): De første scenen fra det som er en av norsk filmhistories dyreste prosjekter, «Kon-Tiki», er sluppet.

Se traileren øverst i artikkelen, der også tittelsitatet er hentet fra!

Totalbudsjettet på filmen er på nærmere 90 millioner norske kroner, og er det største internasjonale norske filmsamarbeidet noensinne. «Max Manus» hadde til sammenligning et budsjett på 50 millioner.

Kunne ikke svømme
I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende migrasjonsteori, som det etablerte vitenskapsmiljøet nektet å akseptere. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: han bestemte seg for selv å teste den i praksis og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon på nesten 8000 km over Stillehavet.

HTML EMBED

Den primitive balsaflåten døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med fem unge menn, som ikke kjente hverandre og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Lang tid
Filmen om Thor Heyerdahls ferd over havet med stråbåten Kon-Tiki har vært under planlegging i årevis. Det var lenge et prosjekt mellom den britiske filmprodusenten Jeremy Thomas og regissør Phillip Noyce. Manusforfatter er norske Petter Skavlan. Meningen var at det skulle bli en stor engelskspråklig film.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men prosjektet kom aldri opp og stå. I fjor ble det klart at Yellow Cottage ved Aage Aaberge slo seg sammen med Jeremy Thomas om å lage en stor norsk film. Regissørene er Espen Sandberg og Joachim Rønning, mennene bak «Max Manus».

Pål Sverre Valheim Larsen har rollen som Thor Heyerdahl i filmen, mens Agnes Kittelsen spiller kona Liv. Andre navn på rollelisten er Gustaf Skarsgård, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, Odd Magnus Williamson og Tobias Santelmann.

Filmen har premiere 24. august 2012.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Bilder fra den virkelige ekspedisjonen ser du under:

HTML EMBED