(SIDE2): Kondomet beskytter ikke bare mot kjønnssykdommer og uønsket graviditet, men det gir også bedre sex og bedre ereksjon.

I forbindelse med undersøkelsen «Sex og kondom og sånn» lanserte RFSU det nye kondomet på bakgrunn av informasjonen i undersøkelsen.

- Bruken av kondom har gått ned fra i fjor og derfor lanserer vi nå det nye kondomet, sier Tone-Berit Lintho i RFSU. På spørsmål om hva som skulle til for at flere ville bruke kondom fikk vi som svar at kondomet måtte gjøre noe mer enn bare å beskytte.

Kjent stoff
Derfor lanserer nå RFSU-stiftelsen det nye kondomet med det ereksjonsvirkende stoffet L'arginin. Det er en aminosyre som øker blodgjennomstrømningen og på den måten kan forsterke ereksjonen.

Allmennlege og styreleder i RFSU, Kjell-Olav Svendsen mener aminosyren er et kjent stoff innen seksualmedisinen.

- Denne aminosyren er velkjent og om dette blir en suksess får vi først svar på når undersøkelsen for neste år foreligger og vi kan se om kondombruken er gått oppover igjen, mener legen.

Aminosyren opptrer i form av en krem som er smurt på kondomet, både på innsiden og utsiden og ifølge en forbrukerundersøkelse RFSU har gjort får 48 prosent økt seksuell nytelse ved bruk av kondomet, som har fått navnet «Power» enn uten. 30 prosent opplever at kondomet gjør det lettere å få orgasme.

- Dette gjør det ekstra godt å velge trygt, sier Tone-Berit Lintho.

Hvorfor dropper vi kondom?
- 6 av 10 brukte ikke kondom sist de hadde sex med en ny partner. 13 prosent fordi de var ruset på alkohol eller narkotika.
- Mange mener det er liten sjanse for å bli smittet av kjønnssykdommer
- De føler seg trygg på partneren
- Det er vanskelig å introdusere spørsmålet om bruk av kondom
- 6 av 10 mener man kan ta det for gitt at den andre bruker en form for beskyttelse dersom ingen tar det opp
- 63 prosent sjanser uten kondom enn å ta opp spørsmålet selv.