Gå til sidens hovedinnhold

10 ting du ikke visste om kondomer

En gang i tiden måtte du faktisk innom legen for å få den spesialtilpasset.

Du tror kanskje du vet alt som trengs å vite om kondomer? Vel, da burde du tro om igjen!

Under følger de sprøeste, villeste og kuleste fakta om alle seksuelt aktive mennesker beste, og verste, venn.

1. Å skaffe seg kondomer i 1836 var hakket mer flaut enn det er for en 16-åring i disse dager. På den tiden var det nemlig ikke å bare plukke dem ned fra hylla og liste seg bort til kassa. Nei, man måtte innom legen for å få spesialtilpasset "gummi'en". Den kunne også vaskes og brukes på nytt. Jaja, du ble i hvert fall ikke smittet... av seksuelt overførbare sykdommer. Sykdommer basert på personlig hygiene anno 1836 er en annen ting.

2. Under OL i Sotsji ble det delt ut 100.000 kondomer til idrettsutøverne som deltok. Det tilsvarer 35 kondomer per utøver, og helt klart en alternativ måte å holde seg varm på under vinterlekene.

3. Det antas at det brukes fem milliarder kondomer hvert eneste år. Det finnes dessverre ingen statistikk over hvor mange av disse som lyser i mørket.

4. 1850 år før Kristus brukte de egyptiske kvinnene krokodilletarmer for å oppnå den samme effekten som kondomer har den dag i dag. En annen effektiv måte å hindre graviditet på, var å nyse voldsomt under, og rett etter, samleie.

5. Et gjennomsnittlig kondom kan holde over fire liter med væske, så det er ingen grunn til å holde tilbake under samleie.

6. Kondomer kan også være et fantastisk overlevelsesverktøy. I følge denne artikkelen kan kondomer faktisk redde livet ditt på 11 forskjellige måter, hvor ingen av dem innebærer penisen din.

7. Om du fyller et kondom med vann kan du bruke den gjennomsiktige vannballongen som et forstørrelsesglass.

8. Kondomer har vært med oss i lang tid. Den tidligste kjente illustrasjonen av en mann med en kondom finnes i en hule i Frankrike, og er nærmere 15.000 år gammel.

9. Kina har rekorden for verdens største kondom, som ble satt i 2003. Kondomet er åtti meter i omkrets, og 100 meter langt, og plassert på taket til et hotell i Guilin, Kina.

10. Den brasilianske kunsteren Adriana Bertini har laget en helt skulptur, med både kjole og tilbehør, kun bestående av kondomer.

Kilder: Brobible.com, plannedparenthood.org, willowhavenoutdoor.com, condom-sizes.org, oldstuffmagazine.com

Kommentarer til denne saken