Gå til sidens hovedinnhold

Kone-mishandleren anket på stedet

Fredag ble 33-åringen dømt til ni måneders fengsel for å ha banket eks-konen i all offentlighet. Irakeren anket på stedet.

Allerede i 1996, bare kort tid etter at de ble kjærester, begynte mannen å torturere kvinnen. Senere fikk paret en sønn, og truslene og volden tiltok. Også etter at forholdet var avsluttet, kom 33-åringen med alvorlige trusler mot kvinnen:

«Jeg har en spesialkniv hjemme som skal føres inn mellom beina dine og sløye deg som en fisk». «Jeg skal taue deg og kjøre med deg bak bilen til huden er skrelt av», skal mannen ha sagt til sin tidligere samboer.

Foran barna
Han slo henne også foran deres felles sønn og kvinnens andre barn, noe han mente var heldig for henne, ellers ville hun ha vært død.

Tidlig i 2004 holdt han tungen hennes og presset en kniv mot den og truet med å skjære. Da han 1. juni 2004 banket henne opp foran hele nabolaget hennes, ble han arrestert og siktet for vold og trusler.

Dømt før
Mannen har tidligere vært dømt for vold, ble dømt for gjentatte tilfeller av vold og trusler. Tingretten bemerket at på den tiden 33-åringen ble dømt for vold forrige gang, drev han samtidig og banket sin samboer, noe som tyder på at han ikke har lært.

Etter åtte år i et voldshelvete, har kvinnen fått psykiske problemer og angst for å gå ut alene. Hun har to voldsalarmer.

Aktor la ned påstand om 18 måneders fengsel, men retten mente at ni måneder fikk være nok. Tiltalte syntes aldeles ikke det og anket på stedet idet han fikk dommen forkynt.

Han anket både skyldsspørsmålet, straffeutmålingen og erstatningssummen som ble satt til 75.000 kroner noe som vitterlig er ganske høyt for en slik sak.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg