Gå til sidens hovedinnhold

Carl Gustaf og Silvia stakk av til Thailand

Det svenske kongeparet på privat ferie.

(SIDE2): Etter et forferdelig år – et «annus horribilis» for å sitere dronning Elizabeth – stakk det svenske kongeparet i romjulen av fra hjemlandet, for å tilbringe tid sammen på privat ferie i Thailand. I helgen offentliggjorde det svenske hoffet bilder fra ferien på sin Facebook-side .

Skandalen rundt svenskenes konge og hans påståtte kontakter med dømte forbrytere – og mulige besøk på sexklubber – har hengt som en tung sky over kongefamilien hele det siste året, og selv ikke gladnyheten om at kronprinsesse Victoria og prins Daniel venter barn klarte å få det vonde til å gå bort.

– Kanskje har det styrket meg?
I romjulens SVT-sendte «Året med Kungafamiljen» snakket dronning Silvia for første gang ut om hvor tungt det siste året har vært på grunn av alle skriveriene om kongen.

– Det er enormt sårende. Det er en situasjon hvor man er totalt maktesløs. Det er alltid noen andre som har siste ordet, sa dronningen ifølge Aftonbladet i programmet, og fortsatte:

– Det ble nylig skrevet at jeg er nær et sammenbrudd, snart kommer jeg til å være deprimert, snart til å ha selvmordstanker, jeg har gått på veggen og så videre. Jeg ser disse artiklene. Og jeg vil bare si at selvsagt er jeg skuffet og visst er jeg lei. Men hva skal vi si? Kanskje har det også styrket meg.

Delte private bilder
Da programmet gikk på luften i romjulen, hadde kong Carl Gustaf og dronning Silvia forlatt Sverige. Ekteparet – som har vært gift siden 1976 – er på ferie i Thailand, og der blir de værende til et stykke ut i januar.

Fra å tidligere ha vært veldig hemmelighetsfulle rundt sine private ferier, har kongeparet denne gangen valgt en annen taktikk, og har publisert fire bilder fra besøket i en fiskerlandsby sørøst for Bangkok på sin Facebook-side .

Kommentarer til denne saken