Gå til sidens hovedinnhold

- Curling er så døft

«Kong Curling» byr på sex, dasking og curling.

HAUGESUND (SIDE2:) Etter at Pål Trulsen og resten av det norske landslaget vant OL-gull i curling i 2002, har nordmenn falt pladask for idretten. Nå kommer den første norske curlingkomedien, «Kong Curling».

- Det har blitt laget en film om curling før, selvsagt i Canada. Men det var en romantisk komedie som var gørrkjedelig, sier hovedrolleinnehaver og manusforfatter Atle Antonsen til Side2.

Filmen han snakker om er «Men With Broom» fra 2002. Og regissør og manusforfatter Ole Endresen lover at «Kong Curling» ikke blir noen romantisk komedie.

- Her går vi rett på sexen, det er rein dasking, ingen følelser, ler han.

Vil vinne NM
Rollelisten er spekket av kjente navn. I tillegg til Antonsen, kan vi se blant annet Jon Øigarden, Ingar Helge Gimle, Steinar Sagen, Kåre Conradi, Jan Sælid, Linn Skåber, Ane Dahl Torp, Else Kåss Furuseth, Anne Marit Jacobsen, Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

Lørdag ble filmen presentert ved Den norske filmfestivalen i Haugesund med regissøren og noen av skuespillerne til stede.

«Kong Curling» handler om Truls Paulsen - tidligere Norgesmester i curling som måtte legges inn på psykiatrisk avdeling etter at det klikka for ham. Nå har hans tidligere trener blitt syk, og Truls bestemmer seg for å samle laget for å ta en ny NM-seier.

Kjedelig idrett
Selv om det er mye curling i filmen, er skuespillerne usikre på om de har blitt noe bedre i curling etter innspillingen.

- Jeg har ikke blitt noe bedre, jeg har heller blitt verre, sier Steinar Sagen, og utdyper:

- Curling er så døft! Vi skulle øve hver søndag, og det var så kjedelig. Det er mye vanskeligere enn det ser ut, sier han.

God treningshjelp
For å lære seg å spille curling, ble gutta trent opp av landslagsspiller Christoffer Svae. De har fått mye hjelp av ham underveis i innspillingen.

- Hvis jeg ser at han har vunnet noe, sender jeg en melding og gratulerer. Og jeg er fan av ham på Facebook, sier Antonsen, mens Sagen har enda mer å skryte av:

- Jeg har blitt venn med ham på Facebook, sier han.

- VI skal knuse Knerten
«Kong Curling» har premiere 23. september, samme dag som «Knerten i knipe». Gjengen bak «Kong Curling» syns det er litt morsomt at den tredje filmen om Knerten fikk syv års aldersgrense, mens deres film ble tillatt for alle. Og Antonsen forteller at han har ett mål med filmen:

- Vi skal knuse Knerten, den jævla pinna. Vi skal selge flere billetter, sier han.

HTML EMBED
Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken