Gå til sidens hovedinnhold

Kongefamilien har tatt ferie

Slik blir den kongelige påsken.

(SIDE2): Denne påsken blir i tradisjonen tro feiret til fjells for kongeparet – de reiste av sted til Sikkilsdalen fredag med tog fra Oslo S.

Invitert prinsessen
Ifølge kalenderen på kongehuset er det fra og med fredag ingenting på programmet før 12. april.

Kongeparet har også invitert med seg prinsesse Märtha Louise (40) med ektemann Ari Behn (39) og Maud Angelica (8), Leah Isadora (6) og Emma Tallulah (3) er selvsagt også med til fjells.

– Prinsessen og hennes familie vil være i Sikkilsdalen i deler av påsken, opplyser assisterende kommunikasjonssjef, Sven Gj. Gjeruldsen, til Side2.

Kronprinsfamilien derimot har ingen kjente planer om å reise til fjells, og Slottets kommunikasjonsstab opplyser at de tilbringer påsken privat. I uken rett etter påske reiser kronprinsparet til Mexico i forbindelse med World Economic Forum og møter med Young Global Leaders.

Fint på prinsehytte
Kongeparet og prinsessefamilien skal altså nyte noen later dager på Prinsehytta i Sikkilsdalen som ligger i den østlige delen av Jotunheimen.

Hytta ble designet av slottsforvalter Hjalmar Welhaven og ble begynt bygget i 1900. Prinsehytta sto ferdig to år senere da den ble gitt i gave til de svenske prinsene Gustaf Adolf, Wilhelm og Erik.

Den ble senere gitt i gave til kronprins Olav da han ble myndig 2. juli 1924, fra den svenske kronprinsen, Gustaf Adolf.

Hytta har blitt brukt av kongefamilien både til høst- og til påskeferier nesten hvert eneste år.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken