Gå til sidens hovedinnhold

Kong Juan Carlos under kniven igjen

Opereres for sjette gang på to år.

(SIDE2): Spanias kong Juan Carlos kunngjorde fredag at han nok en gang skal legge seg på operasjonsbordet, skriver spanske El Païs.

- Jeg skal i garasjen, vitset Juan Carlos, og forklarte at «mekanikerne» må fikse hoften hans. Kongen fortalte om den forestående operasjonen under det spansk-amerikanske toppmøtet i Cadiz.

Juan Carlos vitset også om at han er litt «forkrøplet» med den colombianske presidenten under toppmøtet, hvor en rekke statsoverhoder fra de spansktalende landene i Latin-Amerika deltok.

Sjette operasjon på to år
Han fortalte også at han var blitt anbefalt rask operasjon, men at han ville vente til etter møtet med sine «llatinamerikanske brødre».

- Jeg har ikke vært borte fra dette toppmøtet på 21 år, og vil ikke gå glipp av dette, sa Juan Carlos, til rungende applaus fra de andre deltakerne.

Juan Carlos brukte flere ganger krykke under møtet, og støttet seg også til andre deltakere.

Kongen skal nå opereres i den venstre hoften. I april i år ble han operert i høyre hofte, etter et fall under elefantjakt i Botswana. Problemene i den venstre hoften skal skyldes slitasjegikt.

Operasjonen er den tiende i Juan Carlos’ liv, og den sjette spanskekongen gjennomgår i løpet av de to siste årene.

- Problemer med beina, ikke med hodet
Kongens leger har ifølge kilder ved det spanske hoffet rådet ham til å ta det litt roligere, og redusere antall offentlige oppdrag fremover. Han har bare de siste fem månedene reist over 70.000 kilometer, og har besøkt Brasil, Chile, Russland, USA og India. Juan Carlos fyller 75 år i januar.

Kongens søster, Doña Pilar, har på sitt sedvanlige vis kommentert at hele familien har problemer med benskjørhet, både kongen, søsteren Margarita, og Pilar selv, som har operert begge hoftene.

- Vi har problemer med beinskjørhet, men det har ingenting med hodet å gjøre.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken