Gå til sidens hovedinnhold

Rammet av sparekniven

Regjeringen kutter kongelige budsjetter.

(SIDE2): Den spanske økonomien er i hardt vær, og kongefamilien blir nødt til å stramme inn livreima etter at regjeringen har gjennomført nye budsjettkutt, skriver Daily Mail.

Innstrammingen er en del av en pakke på 65 milliarder euro (486 milliarder kroner) med budsjettkutt og skatteøkninger som regjeringen i landet la fram tirsdag.

Alle må kutte
Kuttene til kongefamilien er på drøyt sju prosent, og innebærer at apanasjen til kong Juan Carlos reduseres med knapt 160.000 kroner. Kuttet til tronarvingen, prins Felipe, er i samme størrelsesorden, og innebærer at apanasjen hans kuttes med drøyt 78.000 kroner.

Kuttene rammer også de øvrige medlemmene av den spanske kongefamilien, som dronning Sofia og prinsesse Letizia.

Syrlige kommentarer
Kuttene i de kongelige budsjettene kommer på toppen av alle skandalene og kritikken som det siste året har rammet kongehuset, og særlig kong Juan Carlos. Den tidligere så aktede kongen har mistet mye av sin popularitet etter at han i vår dro på en luksuriøs elefantjakt i Botswana, samtidig med at arbeidsledigheten i Spania rammer hver fjerde innbygger.

Nyheten om kuttene har ført til syrlige kommentarer fra avislesere som lurer på hvordan kongefamilien skal få endene til å møtes, og om de fortsatt vil ha råd til å dra på safari. Andre lesere berømmer kongefamilien for at de tar sin del av innsparingen.

Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken