Gå til sidens hovedinnhold

Suspen- dert fra sine kongelige oppgaver

Korrupsjonssaken mot kong Juan Carlos' svigersønn blir stadig større.

(SIDE2): Kong Juan Carlos svigersønn, Iñaki Urdangarin (43), er suspendert fra alle offentlige oppgaver mens korrupsjonsetterforskningen av ham pågår. Det er det spanske hoffet som opplyste dette på en pressekonferanse mandag, skriver elpais.com .

- Ikke eksemplarisk
Urdangarin er gift med prinsesse Cristina, datteren til Spanias kong Juan Carlos og dronning Sofia. Den tidligere håndballspilleren og OL-deltakeren etterforskes for korrupsjon, etter å angivelig ha underslått offentlige midler i forbindelse med sin sjefsstilling i selskapet Instituto Noos, i perioden 2004 til 2006.

– Etterforskningen av saken så langt har vist at hertugens oppførsel ikke har vært eksemplarisk, men på det nåværende tidspunktet kan vi ikke gjøre mer, sa Rafael Spottorno.

Spansk politiet mener hertugen av Palma de Mallorca, som er tittelen Urdangarin fikk da han giftet seg, delte overskuddet med sin etterfølger i sjefsstillingen i Instituto Noos, Diego Torres. Blir Urdangarin funnet skyldig, risikerer han 15 års fengsel.

Det er ikke avklart hvordan situasjonen eventuelt påvirker prinsesse Cristinas rolle i familien.

Kong Juan Carlos bestemte også mandag at utgiftene til hver enkelt av medlemmene av kongefamilien skal offentliggjøres, noe hoffet til å nå ikke har gjort. Avgjørelsen er en del av hoffets forsøk på å vise større åpenhet, ettersom korrupsjonsskandalen har kostet kongefammilien mye i rennommé.

Beklaget
Urdangarin og prinsesse Cristina flyttet i 2009 fra Barcelona til New York, der han jobber i Telefonica. Ryktene hjemme i Spania skal derimot ha at flytting er å regne som et «eksil», dit familien ble sendt da korrupsjonssaken begynte å rulle.

I helgen beklaget Urdangarin offentlig for hvordan han har satt kongefamilien i forlegenhet med sine økonomiske problemer.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken