Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg gjorde en feil, og det skal aldri skje igjen

Spanias kong Juan Carlos ba om unnskyldning. Se video her.

(SIDE2): Det hører til sjeldenhetene at statsoverhoder ber offentlig om unnskyldning, men det skjedde da Spanias kong Juan Carlos (74) onsdag møtte pressen da han forlot sykehuset i Madrid, hvor han har vært innlagt siden hofteoperasjonen lørdag.

- Jeg er svært lei meg. Jeg gjorde en feil, og det skal aldri skje igjen, sa Juan Carlos til den spanske statskanalen TVE.

Dårlig timing av luksustur
Kongen har møtt sterk kritikk etter at han sist fredag skadet seg i forbindelse med en jakttur til Botswana. Juan Carlos og hans følge jaktet på blant annet elefanter, men det som har opprørt spanjolene, er at han dro på en luksuriøs reise i en tid hvor landet er i en dyp økonomisk krise, og arbeidsledigheten er på over tjue prosent.

Turen var betalt av en saudisk forretningsmann og skulle vært privat, og hadde neppe blitt kjent for omverdenen, om det ikke var for at Juan Carlos falt og ble fraktet hjem i fly fra Botswana med tre brudd i hoften.

Politikere krevde unnskyldning
I sin korte unnskyldning nevner ikke kongen jaktturen med ord, men spanske medier er enige om at det er den turen han snakker om.

Juan Carlos har hatt en høy stjerne hos spanjolene etter at han overtok som konge da diktatoren Franco døde i 1975, og særlig fordi han personlig grep inn og stanset de høyreorienterte offiserer som forsøkte å ta makten i et kupp i 1981.

Etter at nyheten om jaktturen spredte seg i media, uttalte selv kongetro politikere at reisen fant sted på feil tidspunkt, og flere tok til orde for at 74-åringen burde be om unnskyldning.

Se video:

HTML EMBED
Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken