Gå til sidens hovedinnhold

Kong Juan Carlos på sykehus

Skadet under jakttur i Botswana.

(SIDE2): Spanias konge Juan Carlos (74) er operert på et sykehus i Madrid, etter at han falt under en jakttur i Botswana. Kongen brakk hoften i fallet, skriver elmundo.es

- Kongen har pådradd seg tre fragmenter i høyre hofte, delvis forårsaket av slitasjegikt. Kongen har fått satt inn et kunstig hofteledd, sier kongehuset i en pressemelding.

Det utdypes ikke hva som har skjedd, utover at det var et uhell. Avisen El Pais på sin side skriver det skjedde da kongen var på elefantjakt i landet.

Lørdagens operasjon ved San Jose sykehus tok fire timer, og kongen er fremdeles innlagt for observasjon.

Juan Carlos ble fløyet til Madrid, en tur som tok ti timer. Dronning Sofia er for tiden i Hellas, der hun feirer ortodoks påske med familien. Hun forventes å returnere mandag som planlagt.

Kongen har siden mai 2010 vært gjennom fire operasjoner, blant annet har han operert et kne og fått satt inn et kunstig ledd også der.

Det er andre gang denne uken et av den spanske kongefamiliens medlemmer legge inn på sykehus. Kongens barnebarn Frolian (13) er fremdeles innlagt på et annet sykehus i Madrid, etter at han ved et uhell skjøt seg selv i foten med et gevær. 13-åringen holdt på å øve seg med geværet, da uhellet skjedde.

Hans tilstand skal etter forholdene være bra, men legene vurderer ennå om de skal operere skadene på ny.

Det er ikek lovlig for barn under 14 år å håndtere våpen, og saken kan dermed ende i en rettssal.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken