Gå til sidens hovedinnhold

Spanskekongen tilbake på sykehuset

Måtte til operasjon på sykehus i Madrid.

(SIDE2): Kong Juan Carlos (75) ble lagt inn for å operere prolaps i ryggen. Det er vel et år siden sist spanskekongen var innlagt, den gang etter et hoftebrudd han pådro seg under den mye omtalte elefantjakten i det sørlige Afrika. Den gang fikk han satt inn en kunstig hofte.

Juan Carlos vinket og smilte til pressen da han ankom sykehuset, og virket å være i godt humør i forkant av operasjonen. Han har vært på operasjonesbordet en rekke ganger de siste årene for større og mindre ting, men er sterk som en okse og kommer seg raskt tilbake på beina.

Skal være i god form
Kronprins Felipe holdt en kort pressekonferanse utenfor La Milagrosa Hospital mandag formiddag. Felipe og kronprinsesse Letizia (40) stilte i uformelle antrekk etter besøket hos kongen. Også dronning Sofia og prinsessene Cristina og Elena var på sykehusvisitt.

Ifølge den spanske avisen El Pais skal kongen være i god form, og må hvile etter formiddagens operasjon. Ryggplagene er relativt vanlige for en mann i hans alder, og tiltrer gjerne fra 65-årsalderen. Ryggplagene er vonde, og kan også gi nummenhet i beina.

- Den medisinske team har gjort en flott jobb. Han er allerede våken, og vi har utvekslet vi noen ord med ham for å la ham få vite at vi var her. Nå forventes en periode med hardt arbeid og innsats for å bli frisk, uttalte kronprinsen etter besøket hos faren.

Les også:

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken