Gå til sidens hovedinnhold

Nynazist truer med kidnapping av prinsessen

Vil hevne seg på den nye belgiske kongen.

(SIDE2): Nye sikkerhetstiltak er satt i gang rundt den belgiske kongefamilien etter kidnappingstruslene.

Brevtrusler
En angivelig nynazist truer med å kidnappe arveprinsesse Elisabeth (12), og skal ha forklart hvorfor i et brev til avisen La Derniere Heure. Nynazisten mener at hennes far, kong Philippe (53), lar altfor mange immigranter og andre utledninger få komme inn i landet.

- Jeg kommer til å kidnappe prinsesse Elisabeth. Det er ingen spøk, skriver den anonyme personen. Brevet skal ha blitt skrevet i Tyskland, og er adressert til kongen av Belgia, skriver den britiske avisen Daily Telegraph.

Den belgiske avisen sier de varslet politiet og kongehuset da de mottok brevet over helgen.

Ingen DNA-spor
Ifølge Daily Telegraph har DNA-testene ikke av brevet ført fram, og man har ikke funnet identiteten til personen. Saken er under etterforskning, men ekstra sikkerhetstiltak er satt i gang. I samråd med anti-terror-eksperter tar politiet ingen sjanser, og ekstra vakthold er gjort utenfor Elisabeths skole i Brussel.

Brevtrusselen ble ikke publisert i sin helhet i avisen da det inneholdt grove trusler, rasistiske ytringer og henvisninger til satan og naziideologi. Brevskriveren beskylder immigrantene for landets vanskelige økonomiske situasjon, og altså i forlengelse kongen. Det bor rundt 11 millioner i Belgia, av dem er 1,2 millioner fra andre europeiske nasjoner og om lag 1,3 millioner fra ikke-vestlige land.

- Du og din regjering gjør ingenting med disse problemene, skriver personen.

Philippe ble konge i sommer etter at faren Albert II (79) abdiserte. Han og kona Mathilde (40) har fire barn, hvor Elisabeth er eldste og tronarving.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken