Gå til sidens hovedinnhold

Den lille prinsen har blitt tenåring

Dronning Margrethes eldste barnebarn er ikke lenger en liten gutt.

(SIDE2): Det er prins Nikolai som tirsdag 28. august fyller 13 år.

Eldst
I rekken av de åtte barnebarna til dronning Margrethe (72) og prins Henrik (78) er Nikolai den eldste. Bursdagsbarnet er sønn av prins Joachim (43) og hans ekskone, grevinne Alexandra (48).

I tradisjonen tro fikk også den unge prinsen fire navn da han kom til verden. Han ble døpt Nikolai William Alexander Frederik i Fredensborg slottskirke i november 1999 - og er altså oppkalt etter sin onkel og gudfar, kronprins Frederik (42).

Storebror
Nikolai ble storebror tre år senere - da kom prins Felix til verden. De to bodde med mor og far på Schackenborg slott i Møgeltønder i de tidlige barndomsårene. Men i 2004 tok Alexandra og Joachim ut separasjon, og ble skilt året etter.

De deler i dag foreldreretten til sønnene, som deler på å bo hos pappa og prinsesse Marie i Møgeltønder og hos Alexandra og hennes nye ektemann Martin Jørgensen i København. Nikolai går på skolen Krebs i den danske hovedstaden, samme skole som faren og onkel Frederik gikk på da de var små.

I dag har Nikolai fått to småsøsken til. Joachim og Marie ble foreldre til prins Henrik for tre år siden, og i januar kom endelig deres lille prinsesse Athena til verden.

Var forlover til pappa
Joachim har alltid vært svært stolt av sine små sønner, og da han giftet seg med Marie i 2008 gikk han sammen med guttene sine opp kirkegulvet. De to var også hans forlovere på den store dagen. Og det var ikke fritt for at Joachim var både nervøs og glad på bryllupsdagen - og småpratet med sin da ni år gamle sønn mens han ventet på at Marie skulle ankomme kirken.

Nye bilder av den ikke lenger så lille gutten ble publisert på det danske kongehusets hjemmeside i anledningen dagen.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken