Gå til sidens hovedinnhold

Kongen uten napp

Kong Harald har vært på laksefiske i helga, men det ble ingen storfisk på fiskekongen.

(SIDE2): I helgen startet årets laksesesong og kongen er som kjent en svært ivrig laksefisker. Ifølge Trønder-Avisa er kong Harald på plass i Namdalen der han håpet på storlaksen i helgen.

Ingen fiskelykke
Men i helga ble det ingen fiskelykke for kongen forteller grunneier Odd Erling Hasfjord (48) til Trøder-Avisa. Grunneieren passer på at kongen får fiske i fred og ro

Kongen får fiske gratis, mens de utenlandske gjestene må punge ut med fra 16.000 kroner og oppover for en ukes fiske.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tradisjon
Ifølge avisa er det blitt en årlig tradisjon for kongen å legge en fisketur til Bjøraelva i begynnelse av junimåned - fisketuren startet i 2002 og etter det har Harald besøkt elva hvert år med unntak av 2006.

Elvene Bjøra og Røttesmo-valdet er yndede fiskeplasser for ivrige laksefiskere - og det sistnevnte stedet har fått tilnavnet «kongevaldet», skriver avisa. I 2005 dro fiskerkongen i land en laks på ni kilo her, men kong Haralds personlige rekord er en rugg på 16,5 kilo som han tok i Altaelva. Rekorden i Røttesmo er en laks på 19,1 kilo som kongen garantert har lyst til å slå.

Klippfisk
Kongeparet kom torsdag hjem fra Portugal, der de har vært på offisielt besøk denne uka.

Les også: Kongeparet regnet bort i Lisboa

I løpet av det tre dager lange statsbesøket sto klippfisk på programmet for kongeparet. I Portugal går kong Harald under navnet «kongen av klippfisklandet i nord» og det er kanskje ikke så rart i og med at 55 prosent av alle klippfisken i landet kommer fra nettopp Norge. Klippfisken er som kjent hovedingrediens i den portugisiske nasjonalretten - bacalao.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!Side2s underholdningsquiz: Vinn en mobil fra Sony Ericsson i dag!

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken