Gå til sidens hovedinnhold

Her er bryllupsplanene

Kate Middleton og prins William avslørte onsdag flere detaljer rundt bryllupet i april.

(SIDE2): Forlovelsen mellom prins William og kjæresten Kate Middleton ble kunngjort 16. november i fjor, og en uke seinere ble det offentlig kjent at bryllupsdatoen er fredag 29. april. Onsdag lekket prins Charles’ hoff flere detaljer fra det forestående bryllupet.

Det var allerede kjent at vielsen finner sted i Westminster Abbey, og nå er det klart at seremonien starter klokken 11, heter det fra Clarence House. Bruden vil ankomme katedralen i bil.

Prins William og Katherine (Kate) Middleton skal vies av erkebiskopen av Canterbury, mens biskopen av London taler under seremonien.

Bestemor inviterer
Når vielsen er over, vil de to nygifte kjøre i prosesjon fra Westminster Abbeey til Buckingham Palace, hvor dronning Elizabeth holder en privat mottakelse.

Senere på kvelden inviterer prins Charles til bryllupsfest for nære venner og familie, tvitres det fra hoffet.

Prins William fridde til Kate Middleton under en ferie til Kenya i oktober i fjor. Som forlovelsesring fikk Kate ringen som prins Charles i sin tid ga sin forlovede, lady Diana Spencer. Ringen består av stor, oval, blåfarget diamant og safir, og kostet rundt 300.000 norske kroner da den ble kjøpt i 1981.

Plass til 2000 gjester
Foreløpig er det ikke kjent hvem som blir gjester under bryllupet i april, men på grunn av nært slektskap og vennskap, er det ventet at den norske kongefamilien stiller med en stor delegasjon.

Det er også ventet representasjon på høyt nivå fra en rekke andre land, selv om William ”bare” er nummer to i arverekken, og ikke tronarving slik Charles var da han giftet seg. Da Charles fikk sin Diana, var det daværende presidentfrue Nancy Reagan som representerte USA.

Westmister Abbey beskrives som en intim katedral, til tross for at den har plass til rundt 2000 gjester.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken