Gå til sidens hovedinnhold

Kongelig fest til 23 millioner

Hydro brant lørdag av 23 millioner kroner i markeringen av Ormen Langes kongelige åpning.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kongens deltagelse ved den offisielle åpningen av Ormen Lange, er den symbolske markeringen på at utbyggingen av Ormen Lange nå er ferdig og fremtidens gasseventyr blir igangsatt. Ormen Lange utbyggingen har kostet over 50 milliarder 2003-kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Lørdag ble dette markeret med en fest som kostet 23 millioner kroner.

¿ Alle som vil kommer inn gratis fra klokken 17.30 og vi har plass til 13.500 personer, forteller kommunikasjonskonsulent ved Ormen Lange, Lillian Aasheim.

Fredag ettermiddag tok hun med NA24 på omvisning bak Aker Stadions fasade. Her skal 13.500 av byens befolkning og distriktet rundt overvære historiens største og mest spektakulære show på det europeiske kontinent. Festen til 23 millioner kroner, ville gitt en billettpris på 1700,- kroner per person, om arrangementet skulle gått i null med 13.500 besøkende.

Spesialsydd lerret
Produksjonen på Aker Stadion, Nyhamna og fire andre plasser rundt i landet, krever over 300 personer til teknisk avvikling. Inne på selve stadion er et 5000 kvadratmeter stort lerret spent opp langs tribunene. Der skal publikum blant annet oppleve selve produksjonsanlegget på Nyhamna fra innsiden i 360 graders videofremvisning. Lerret skal også benyttes i et spektakulært lys- og multimediashow.

Gratis
Hydros åpningsfest er gratis for publikum og inkluderer artister som Ane Brun, Dance with a Stranger, Jo Nesbø, Annbjørg Lien, Röyksopp, Brazz Broz og et kor bestående av 350 elever ved musikklinjene i Møre og Romsdal. Frode Alnæs og Guro Fostervold er programledere.

For å markere at Hydro har lagt beslag på store områder på øya Gossen, vil de gi befolkningen en ekstra oppmerksomhet i forbindelse med åpningsshowet. De 3. 142 personene som bor på øya, får tilbud om gratis båtskyss til Molde og åpningsfesten.

Reiten trekker journalister
Noen av landets riksaviser, har før dette arrangementet, vist en heller lunken holdning til selve åpningsseremonien. Men Eivind Reitens avgang som styreleder i StatoilHydro, har fått flere medier til å melde sin ankomst i siste liten. Også den kulørte presse, med Se&Hør i spissen, har meldt sin ankomst.

¿ I lys av de siste dagers hendelser, har noen ekstra medier meldt sin ankomst, forteller Lillian Aasheim med et lite smil. Prosjektdirektør for Ormen Lange, Tom Røtjer, forteller til Na24 at lørdagens åpningsshow, er noe av det ypperste Hydro noen gang har gjort.

¿ Dette er vår takk til en tålmodig lokalbefolkning og våre partnere i utbyggingen. Denne festen blir en ”once in a lifetime” opplevelse for de som har muligheten til å besøke Molde lørdag, forteler Røtjer.

Måtte ut i verden
Teknikken som skal til for å arrangere en slik åpning som skal foregå i Molde lørdag, er ikke tilgjengelig i et land som Norge. 16 projektorer i den kraftigste klassen må til. Bare to stykker fantes i Norge. Dette har ført til at Gyro Event AS, som er tekniskarrangør for åpningsshowet, måtte ut i verden å leie inn projektorer. Lerretet som er 14 meter høyt og 400 meter lang, er spesialsydd for anledningen.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant