Gå til sidens hovedinnhold

Kongelig klinsj med statsråden

Kronprinsen er æresmedlem i Kongelig Norsk Båtforbund. De langer ut mot Kongens råd.

Kongelig Norsk Båtforbund mener det bør være en menneskerett å ha båtplass.

NA24 - din næringslivsavis

Forbundet har kongelig beskyttelse med selveste Kronprins Haakon som æresmedlem. Nå skjeller forbundet ut et av medlemmene i Kongens råd: Fornyingsminister Heidi Grande Røys.

- Om det ikke er en menneskerett så burde det kanskje være det i et land som Norge, hvor sjø- og båtliv er en del av den norske folkesjelen, skriver generalsekretær Jan H. Syvertsen i Kongelig Norsk Båtforbund i et brev til fornyingsminister Heidi Grande Røys.

Ministeren har klart å gjøre seg særs upopulær i maritime miljøer.

- Det kan du trygt si. Hun er ikke mottakelig for henvendelser en gang. Alt går til hennes politiske rådgiver. Jeg tillater meg å tvile på at hun leser brevet vi har sendt, sier Syvertsen til NA24.

- Vi vil bli hørt
Bakgrunnen for brevet er to artikler på NA24 om striden rundt Bygdøy Sjøbad. Departementet åpner området for allmennheten og skaper strand og sjøbad for byens befolkning. Båtfolket føler seg tråkket på. Båtfolket er bekymret for at badeplassene skal fortrenge båtplassene.

- Det er stor mangel på båtplasser i byer og tettbebygde strøk. Statsråden prioriterer badeplasser foran båtplasser, i stedet for å tilgodese begge grupper. De sier at båtfolket får flytte seg, sier Syvertsen.

- Båtfolket vil ikke fortrenge noen, men vi vil bli hørt, sier Syvertsen.

Vil ha bom
På den lille øya Killingen utenfor Bygdøy Sjøbad er det 500 båtplasser i dag. Striden handler i tillegg til bekymring for båtplassene om tilgangen til en parkeringsplass. Departementet vil at parkeringsplassen skal være åpen for alle hele året. Båtfolket vil ha vinteropplag for båter på parkeringsplassen og vil at plassen skal være stengt med bom. De er bekymret for hærverk og tyveri.

- Jeg mener bommen må tilbake på plass og at parkeringsplassen skal brukes til vinteropplag. Det er ingen som bruker parkeringsplassen på vinterstid. Og da bommen ble fjernet kom en del trafikk som ikke er særlig ønskelig der ute, sier Syvertsen.

NA24 har tidligere omtalt bekymring for narkotikahandel og prostitusjon på parkeringsplassen.

KNBF er en landsomfattende interesseorganisasjon med 160 tilsluttede båtforeninger og 21.000 medlemmer. Det kongelige navnet kommer fra 1921 da Kong Haakon ble foreningens beskytter. Opprinnelig var foreningen for motorbåter, men etter hvert ble det såpass mange medlemmer med seilbåter at navnet ble endret til det det er i dag.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen