Gå til sidens hovedinnhold

Se, så store barna er blitt

Danskenes kongefamilie stilte til familiefotografering på Gråsten slott.

(SIDE2:) Tradisjonen tro var hele den danske kongefamilien samlet på Gråsten slott for det årlige familiebildet i dag, mandag. Stedet ligger i Sønderjylland, helt sør i Danmark.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ligner hverandre
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har vært flere dager ved slottet og slappet av sammen med sine barn. De to eldste, Christian og Isabella, har blant annet vært en tur på Legoland med mor og far, skriver B.T. Kronprinsparet har også tvillingene Vincent og Josephine, men de to kom til verden tidlig i januar i år og er foreløpig for små for fornøyelsesparker. Det er en stund siden de to søsknene er blitt fotografert, og i dag kunne man se likheten mellom dem når de nå snart er syv måneder gamle.

Barna ble døpt 14. april til Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sofia Ivalo Mathilda.

Ingen kommentar
Gråsten slott ble innrettet som kronprinsparets sommerbolig. 16. april 1940, og innimellom late feriedager står offisielle plikter ved slottet. I dag samlet store og små seg til fotografering. Ifølge den danske avisen var det en liten snakkesalig kongefamilie som lot seg avbilde. På forhånd fikk pressen beskjed om at det ikke var lov å stille spørsmål. Alt som ble sagt var «velkommen» fra prins Henrik, og dronning Margrethe sa «takk for i dag».

På toppbildet fra venstre kan man se prins Joachim og hans kone prinsesse Marie med deres barn prins Henrik. Så sitter kronprins Frederik med tvillingsønnen prins Vincent og prins Christian. Ved hans side igjen sitter kronprinsesse Mary med tvillingdatteren Josephine og ved hennes venstre er dronning Margrethe og prins Henrik. Han holder rundt prinsesse Isabella og ved siden av dem står prins Nikolai og prins Felix. På bakerste rad sitter Carina Axelsson med kjæresten Gustav og moren prinsesse Benedikte.

Kommentarer til denne saken