Gå til sidens hovedinnhold

Hete kongelige tips for 2010

Hvem forlover seg? Og blir det barn på gang - muligens i Sverige?

(SIDE2): I året som gikk var det ingen kongelige bryllup som sto for tur - men derimot hele to kongelige forlovelser.

Svensk kongebryllup
Det er dermed to store begivenheter som står øverst på agendaen for de skandinaviske kongelige dette året.

De to svenske bryllupene blir minneverdig - ikke minst kronprinsesse Victoria (32) og Daniel Westling (35) som er først ut 19. juni.

For Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, er det liten tvil om at de svenske kongebryllupene blir høydepunkter i 2010.

- Noe av det gledeligste som skjedde i Europas kongelige storfamilie i året som gikk, var forlovelsene i Sverige. Spesielt hyggelig er det at kronprinsesse Victoria nå endelig får sin Daniel Westling og kan stifte familie. Hun har alltid vært en av mine store favoritter, sier Kjell Arne Totland til Side2.

Victoria og Daniels blir det hans 20. kongebryllup i rekken og det ser kongeeksperten fram til.

- Jeg har dekket 19 kongelige bryllup i min tid som Se og Hør hoffreporter, men ennå ingen i Sverige. Så jeg ser med spesiell glede frem til kronprinsessebryllupet i Stockholm i juni, sier han.

Daniel og Victoria har brukt året som gikk til å forberede seg på å være et par i full offentlig. Daniel har gått i prinseskole og lært alt han trenger å vite om sin kongelige rolle. De to har fått være sammen i offisielle sammenhenger, det samme har prinsesse Madeleine (27) og Jonas Bergström (30).

I romjulen fortalte Victoria til svenske Aftonbladet litt om familieforøkelse mens hun lekte med barna i skibakken - og det er helt klart at den svenske tronarvingen er klar for barn.

Les også:- Alltid lengtet etter barn

At det svenske kronprinsesseparet er klare for barn har de som tidligere nevnt ikke lagt skjul på, og hoffreporteren tror også at det kan skje raskt etter bryllupet.

- Og det kan jo faktisk hende at kronprinsesse Victoria blir gravid med sitt første barn allerede før året er omme, tipper Totland.

Mindre skala
Lillesøster Madde og hennes forlovede gifter seg på senhøsten en gang. Men Totland tror bryllupet blir i en del mindre enn Victorias.

- Jeg ser naturligvis også frem til prinsesse Madeleines bryllup, som ifølge svenske kilder trolig blir i november i år. Jeg tipper at hun ikke velger formiddagsbryllup som storesøster Victoria - men ettermiddagsbryllup i grand galla, slik skikken er i Norge og Danmark, sier han.

Norsk kongelige forøkelse?
Ryktene om at Mette-Marit (36) muligens har lyst på et fjerde barn har sirkulert de siste årene, men det ser fortsatt ut til at hun og Haakon er godt fornøyde med å være fem i familien.

Ari og Märtha har som kjent tre små jenter, men det kan jo hende Ari ønsker seg en gutt i flokken?

- Her hjemme tror jeg kanskje både kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise synes det er nok med tre barn. Men Ari Behn skal jo ha sagt at han ønsker seg fem barn, så man skal aldri si aldri, mener Totland.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Flere kongebarn kommer
I det danske kongehuset er det flere små barn, men hoffreporteren tror allikevel det kan komme flere små hos kronprins Frederik (41) og kronprinsesse Mary (37), og hos prins Joachim (40) og prinsesse Marie (34).

Også i Spania kan kronprinsesse Letizia og kronprins Felipe få et tredje barn.

- Flere av Europas unge kronprinsesser har signalisert at de ønsker seg stor familie, men ingen av dem ser foreløpig ut til å være «i lykkelige omstendigheter», som det jo så smukt heter. Jeg ser ikke bort fra at både Danmarks kronprinsesse Mary og Spanias kronprinsesse Letizia kanskje ønsker seg et barn til, sier Totland.

- Ellers ønsker vel kanskje prins Joachim og prinsesse Marie seg et barn til på Schackenborg etter hvert. Men foreløpig tror jeg de har nok med lille prins Henrik.

Les også:Se, så stor han har blitt!

Britisk forlovelse...
I 2009 var det nærmest ukentlige forlovelsesspekulasjoner rundt prins William (27) og hans Kate Middleton (27).

Paret feiret ikke julen sammen, men de tilbrakte flere dager sammen med deres avslappende feriested i Balmoral i Skottland. Da prinsen for et år siden tok med seg Kate til en gammel jakthytte i området, ble den britiske pressen over seg av lykke. De regnet med at en forlovelse var i emningen.

Men Norges fremste hoffreporter spår ingen britisk kongeforlovelse med det første.

- Vi leser stadig rykter om en mulig forlovelse mellom prins William av Wales og kjæresten Kate Middleton. Selv tror jeg vel kanskje at de ennå føler seg litt vel unge og vil vente i noen år, sier Totland.

2012 er året det snakkes om at Will og Kate muligens gifter seg. William er snart ferdig utdannet pilot i RAF, og har tidligere uttalt at han gjerne venter med bryllup til han fyller 30.

I årene som kommer vil prins William stadig få nye oppgaver og flere offisielle oppdrag. Det første på hans plakat er en fem dager lang tur til New Zealand og Australia der han opptrer på vegne av sin bestemor, dronning Elizabeth.

Les mer her:Nå trener han til kongerollen

Bryllup i Monaco?
Kjell Arne Totland tror det kan muligens en forlovelse til i år, og det fra en fyrste som trekker på årene. Den tidligere partyglade fyrst Albert (51) er et hett tips.

- Jeg håper jo fortsatt på forlovelse og fyrstebryllup i Monaco da – og tror faktisk kunngjøringen kan komme som en overraskelse på oss alle fra en dag til en annen. Kanskje i forbindelse med OL i Vancouver? Fyrst Albert har aldri før vært så lenge og så offentlig sammen med noen kvinne som med Charlene Wittstock, og han har allerede presentert henne for store deler av Europas kongelige storfamilie, sier han.

I romjulen ble det annonsert en forlovelse fra den tidligere greske kongefamilien og det bryllupet ventes å stå i løpet av året.

- Det er for øvrig ikke sikkert at Victorias bryllup blir det første kongelige bryllupet i 2010. Greske prins Nikolaos forlovet seg med sin Tatiana Blatnik i romjulen - og de gifter seg trolig allerede til våren. Og den greske ekskongefamilien er flinke til å arrangere bryllup. Jeg var i London da Nikolaos’ to eldre søsken giftet seg, og det var fantastiske fester med kongelige gjester fra hele Europa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skilsmisser
Men det er selvsagt ikke bare fryd og gammen i Europas kongehus heller. Noen separasjoner og muligens også skilsmisser blir det i 2010.

- Like før jul ble det kunngjort fra hoffet i Madrid at prinsesse Elena nå skal skilles fra ektemannen Jaime de Marichalar etter flere års separasjon.

- Mange tror dette også etter hvert vil skje med kronprinsparets London-venner prins Kyril og prinsesse Rosario av i Bulgaria, som jo flyttet fra hverandre i fjor høst. Selv håper jeg vel kanskje at de to finner tilbake til hverandre igjen – for de tre barnas skyld, sier Totland.

Prinsesse Caroline (52) og prins Ernst August (55) av Hannover har levd fra hverandre en stund, men om det betyr skilsmisse er ikke hoffreporteren like sikker på.

- De to har også levd fra hverandre de siste månedene, men det betyr ikke nødvendigvis at det vil bli skilsmisse med det første. Muligens velger prinseparet å leve separert, men fortsatt være gift - for datteren Alexandras skyld, sier han.

Les også:- Jeg skal ikke skilles

Kommentarer til denne saken