(SIDE2): Selv om det neppe blir samme hysteriske tilstander på Operataket som da Justin Bieber onsdag ga en gratiskonsert foran horder av hylende tenåringsjenter, er det ventet folkefest også når statsminister Jens Stoltenberg torsdag kveld på er vert samme sted for den offisielle feiringen av at kong Harald og dronning Sonja i år feirer sine 75-årsdager.

Kong Harald fylte 75 år 21. februar, mens dronning Sonja kan feire like mange år 4. juli. Torsdag kveld er imidlertid satt av til den offisielle feiringen av begge majestetenes bursdager, og folket er velkomment til å være med på å hylle kongeparet.

Den store bursdagsfeiringen starter imidlertid allerede torsdag formiddag, når kongeparet tar imot offisielle representanter på Slottet. Osloordfører Fabian Stang stiller først i rekken av gratulasjonsdeputasjoner som også omfatter representanter fra kommunesektorens organisasjon, Kirken, Fylkesmennene, Forsvaret, Sametinget og diplomatkorpset.

Drilloppvisning på Slottsplassen
Klokken 14 er det drilloppvisning på Slottsplassen, og på balkongen stiller foruten kongeparet også kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, prinsesse Astrid, fru Ferner og hennes ektemann Johan Martin Ferner.

Deretter er det en ny runde med mottakelser inne på Slottet, denne gang med de fremste representantene for det offisielle Norge: stortingspresident Dag Terje Andersen, statsminister Jens Stoltenberg og høyesterettsjustitiarius Tore Schei.

Folkefest på Operataket
Klokken 16 er det festgudstjeneste i Oslo domkirke, og også her er hele kongefamilien på plass.

Knappe fire timer seinere er det altså klart for folkefest på scenen ved Operataket. Forestillingen ledes av Herborg Kråkevik, og på scenen står blant annet Marit Larsen, Henning Kraggerud, Envy og Oslo-Filharmonien. Edvard Hoem, Ole Paus og Arne Berggren bidrar til forestillingen med nyskrevne tekster.

Kongeparet ankommer for øvrig Operataket fra sjøen, seilende inn til Operaen med båt. Operataket er åpent for alle som vil være med.