Gå til sidens hovedinnhold

Brydde seg ikke om høljregnet

Kongeparet kjørte i åpen vogn for å hilse på de fremmøtte.

Det var lenge fryktet at kongeparet måtte kjøre med bil fra kirka til frivillighetssentralen i Skånland kommune. Men været lettet såpass at de likevel kunne kjøre med hest og vogn, skriver Fremover.no.

Kongeparet innledet tirsdag sitt fylkesbesøk i Troms i Evenskjer i Skånland.

Barnekor
Det hadde samlet seg en god del mennesker utenfor kirka. Sangerne i Skånland barnekor var svært spent på å synge for kong Harald og dronning Sonja. Koret består av 20 unger fra 1.- 6. klasse ved Fjelldal skole, Boltås skole og Skånland skole.

Det forteller leder Marianne Sørensen i Skånland barnekor.

Etter at barna var ferdig med sin opptreden, fortsatt kongeparet ferden videre i sin åpne vogn, i et høljende regnvær.

Fornøyd
Pressekontakt Geir Håvard Hanssen ved Fylkesmannen i Troms er stålende fornøyd over arrangementet så langt.

- Festforestillingen har akkurat begynt, det er fullt av folk og stemningen er fantastisk. Dette tegner godt for resten av kongeparets besøk, kunne han fortelle til fremover.no ved 12.30-tiden tirsdag.

- At det har kommet en del regn har absolutt ikke lagt noen demper på arrangementet. Det er heldigvis vindstille og fin temperatur, så noe regn gjør absolutt ikke noe, sier han.

Flere saker fra kongeparets besøk i Skånland kan du lese på Fremover.

Troms-besøk
Kongen og Dronningen skal innom seks kommuner i løpet av de tre dagene turen varer, og vil ha Kongeskipet som base.

Besøket starter i Skånland og Ibestad kommuner mandag. Onsdag står de to kommunene Gratangen og Lavangen for tur. Denne dagen vil det for øvrig bli avholdt mottakelse om bord i kongeskipet for utvalgte gjester fra alle kommunene som får kongelige besøk.

Siste dag av fylkesturen skal kong Harald og dronning Sonja først til Berg kommune. Avslutningsvis får de med seg bryggefest og ungdomsforestilling i Lenvik kommune

Flere saker fra Troms finner du her!

Kommentarer til denne saken