Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg fryser lønningene

Kriserammede Kongsberg Automotive betaler en tøff pris for å sikre videre drift.

Bildelprodusenten Kongsberg Automotive har fått på plass en avtale med bankene som sikrer videre drift i selskapet uten å måtte hente inn penger i en kapitalutvidelse.

NA24 - din næringslivsavis

Imidlertid får ikke selskapet disse pengene gratis. Bankene Nordea og DnB Nor har stilt en rekke klausuler for at de skulle kunne være med på lasset videre.

Slik merker de ansatte det
Det kravet som de ansatte kommer til å merke best kommer imidlertid ikke fra bankene. Kravet er at lønnen i prinsippet blir frosset - altså blir det ingen lønnsvekst i det hele tatt på de ansatte.

Dette skal gjelde både produksjonsarbeiderne og kontoransatte. Også andre frynsegoder er frosset, og alle reiser skal være på et minimum. Skal noen ledere ansettes, må både ansettelsen og betingelsene godkjennes.

Så langt i år har omtrent 2.000 ansatte fått sparken i selskapet, av dem 90 i Norge.

Slipper emisjon
Selskapet slipper emisjon, og får i tillegg utvidet løpetiden på lånene selskapet har i bankene. Ifølge selskapet vil man imidlertid sette opp nye lånebetingelser og avtale nye marginer. Refinansieringen er ikke avhengig av at selskapet må selge eiendeler.

De nye lånebetingelsene går på driftsresultatet før avskrivning, skatt og nedskrivning, gearing, evne til å håndtere renter, egenkapital, kontantstrøm og investeringsgrense.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken