Lik oss på Facebook så går du ikke glipp av noen av våre mange konkurranser, nyheter og diskusjoner.

HTML EMBED

Vinneren

Vi har nå trukket den heldige vinneren og det ble Magnhild Arholm fra Oslo. Hun får ta med seg en person på et helgeopphold med overnatting fra fredag til søndag på Bergstaden Hotell. Oppholdet inkluderer frokost.

Hva har pyramidene i Egypt, Vega i Nordland, Den kinesiske mur, Viktoriafallene i det sørlige Afrika og Bryggen i Bergen til felles? Alle står på Unescos verdensarvliste.

16. november 1972 underskrev Unescos medlemsland Verdensarvkonvensjonen for å gjøre en innsats for verdens mange unike kulturavsteder. De ville konservere og bevare verdens natur- og kulturarv. I årenes løp har listen blitt en av Unescos vireklige store suksesser, med over 936 kulturarver fordelt på 153 land. Felles for alle stedene er deres helt spesielle kulturelle betydning for verdens felles kulturforståelse, men om man virkelig vil at disse stedene skal bevares for ettertiden, må folk forstå hvorfor dette er viktig.

I disse dager er verdensarven truet av klimaendringer, konflikter og mye mer og mange vet ikke hva verdensarv-begrepet egentlig betyr, men med stadig mer fokus på de sårbare stedene og økt kunnskap om viktigheten av å bevare disse ulike menneske- og naturskapte verdensarvene, vil vi kanskje også i fremtiden kunne få gleden av å reise verden rundt og lære om egypternes utrolig arkitektur, inkaenes forsvarstaktikker, norske gruvearbeideres arbeidsvilkår og mye, mye mer.

Destinasjon Røros sine hjemmesider får du mange fine tips til hva du kan gjøre i det som kanskje er Norges mest sjarmerende by. Kanskje du vil ta en kanefart, huskytur eller rett og slett sette deg ned på en av de mange gode restaurantene og se på menneskene som går forbi utenfor vinduet.

HTML EMBED

For å se siden trenger du Flashplayer 9. eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

var id = "2755-3"; var nyhetsbrev = "ja";var d = new Date(); var so = new SWFObject("/nettavisen/gif/quiz/flquiz_generell.swf?r="+d.getTime(), "flashContent", document.getElementById("gflquiz").offsetWidth, "200", "9"); so.addVariable("id",id); so.addVariable("nyhetsbrev", nyhetsbrev); so.addParam("allowScriptAccess", "always"); so.write("gflquiz");