New York Times-journalisten Charles Duhigg forteller til Motto at han ble lei av å hele tiden møte personer som var mer effektive enn ham selv, og som hadde mer tid til familie og avslapping.

- De hadde bare bedre liv enn jeg hadde. Jeg begynte å lure på hva de gjør. Hva hemmligheten deres er, sier han.

Han begynte å studere ansatte i blant annet Google og Disney, og snakket blant annet med psykologer, nevrologer, soldater, piloter og pokerspillere for å finne ut hvordan de var produktive.

Resultatet skrev han i boken «Smarter Faster Better: The Secrets of Being Productive in Life and Business».

Duhigg forteller at produktive mennesker tilnærmer seg arbeidsoppgaver på en annen måte enn uproduktive mennesker.

Til Motto forteller han tre viktige strategier for hvordan du blir mer produktiv.

1. Motiverte mennesker pleier å knytte oppgavene opp til langsiktige mål som er svært meningsfulle for dem. På den måten finner de gjøremål, som de i utgangspunktet ikke liker, meningsfulle.

2. Tenk stort. Skriv ned ditt hovedmål på et ark. Skriv deretter ned delmålene som må oppfylles for at hovedmålet skal nås. Dermed har du oppskriften på hvordan du skal nå dine mål.

3. Ta kontroll over situasjonen, uansett hvor liten kontroll du har. For å være motivert er det viktig at du har opplevelsen av å ha kontroll. For eksempel: Hvis du må bli ferdig med kjedelig papirarbeid, kan du selv bestemme hva slags musikk du vil ha på øret mens du gjør jobben.