Etter å ha gitt oss to svært hyggelige skiver med biter fra Beatles-skatten, var det endelig fint å få møte de velkledde herrene med siste snitt skreddersydde mørke dresser, men med litt for ustrøkne slips. Her må det skjerping til:-)

Mange i jazzverdenen har latt seg begeistre av Beatles- universet - av fullt forståelige årsaker. Det er jo tidløs og vakker musikk og åpenbart et låtmateriale som egner for jazztolkninger også.

Vi har vel alle en eller flere favorittlåter fra denne skatten og i løpet av de rundt 90 minuttene med Rubber Soul Quartet bestående av ideologisk fører og trommeslager Torstein Ellingsen, bassist og korist Andreas Dreier, tenorsaksofonist Håvard Fossum og gitarist og vokalist - på noen av låtene - Bård Helgerud, blei det opp til flere a-ha opplevelser. Ikke fordi det var ukjente låter, tvert i mot, men fordi minner blei vekt til live.

"I Feel Fine", "Here Comes the Sun", "Something" i New Orleans-tapning, "Lady Madonna", "Day Tripper" i shuffle/bluesdrakt, en funky "Drive My Car" og "Norwegian Wood" var bare noe av det som gikk rett hjem hos et after-work-publikum som sikkert hadde et like sterkt forhold til Beatles som til jazz. De relativt korte versjonene egna seg også i en slik setting.

Torstein Ellingsen er en jazz-entrepenør. Han har skjønt at for å få noe til å skje så må man gjøre det sjøl. Måten han kommuniserer verbalt med publikum på er det også mange som har noe å lære av. Rubber Soul Quartet har skapt sin egen nisje og publikum digger det. Det er så avgjort til å fatte og begripe.

Nok en gang: A good time was had by all. Er det ei strofe i en Beatles-sang kanskje?