Rymden har siden de landa her på jorda i 2018 fortalt oss at de har etablert et triouttrykk som gjør at de hører hjemme blant de mest spennende konstellasjonene i dette formatet - hvor man enn leter. Som alle andre har de vært nødt til å avlyse alt av konserter Europa rundt, men som oppkjøring til frislepp-lørdagen passa det utmerket at Rymden og KORK endelig fikk møtes i legendariske Store studio kvelden før kvelden.

Bassist, og vokalist (!), Dan Berglund, tangentør Jens Christian Bugge Wesseltoft og trommeslager Magnus Öström har skjemt oss bort med å ta stadig nye, spennende steg i sitt eget univers.

Denne kvelden blei de gitt ei helt ny utfordring der ni av trioens låter, der alle tre hadde bidratt på låtskriversida, hadde blitt arrangert for KORK av norske Lars Erik Gudim, som også dirigerte herligheten, og Helge Sunde og svenske Karl-Johan Ankarblom, Johan Lindström, Per Mårtensson og Henrik Nordström. De seks arrangørenes personlige bumerker førte til et stort spenn i hvordan det hele låt.

Til tross for dårlig pianolyd, spesielt når KORK dro til, som sikkert blir fin når konserten skal sendes på fargefjernsyn etter hvert, blei dette et skikkelig mestermøte der begge «bandene» var åpenbart inspirert av anledninga, hverandre og at det lysner litt rundt oss.

Flotte låter, heftige arrangement, strålende solister, to glitrende band utmerka ført i havn av Lars Erik Gudim - stort mye mer er det ikke mulig å forlange av et musikalsk stevnemøte i ultraklassen.

Rymden og KORK

Store studio, Oslo - 11.2.22

Utsolgt