Angelique Kidjo (62) har gjennom rundt 40 år fortalt verden at hun er og har ei stemme som både begeistrer og forteller oss om alvoret som omgir oss. Vi som har hatt gleden av å oppleve den livsbejaende artisten fra det lille landet Benin i vest-Afrika, men som har vært bosatt i Frankrike i en årrekke, vet hvilket fyrverkeri hun kan være. Denne gangen fikk vi oppleve ei litt annen side av henne, nemlig sammen med Nord-Norges stolthet, Arktisk Filharmoni.

Med band og mer eller mindre tradisjonell rytmeseksjon, så blir ofte Kidjo ei bombe av en formidler. Om hun synger på joruba, fon, fransk eller engelsk har ingenting betydning. Sjøl om vi ikke skjønner ordene, så skjønner vi likevel hva og hvor Kidjo, som også er UNICEF-ambassadør, vil.

Med det strålende Arktisk Filharmoni, bosatt både i Bodø og Tromsø om jeg har skjønt det rett, som "fortalte" oss i hvor stor grad de syntes om dette møtet, under ledelse av Gast Waltzing fra Luxembourg, som også hadde skrevet arrangementene og forsterka med gitaristen David Laborier, også han fra det samme lilleputtlandet, tok Kidjo oss gjennom albumet "Sings" som hun ga ut i 2015.

Dette blir jo ikke så rytmisk lekent slik vi har møtt Kidjo ved tidligere anledninger, men det gir det hele en ny dimensjon og Kidjo skinner også i en slik setting. Vi fikk blant annet kjent sanger som "Malaika", "Petite Fleur" og "Afrika" og allsang og dans i stolradene blei det også.

Vi fikk på alle vis nok et prov på hvorfor Angelique Kidjo er en artist i ypperste verdensklasse. Hun eide rommet og ga det aldri fra seg, men hun ga oss veldig mye annet.