1. USA stod bak 9/11

Denne konspirasjonsteorien fikk mange ben å gå på etter angrepet på Twin Towers den 11.september. Det er flere versjoner av teoriene, men de fleste fokuserer på at noen måtte ha hatt forhåndsinformasjon om angrepet.

Teorien som først ble lansert baserte seg på at før angrepet skjedde var det to flyselskaper som fikk en ekstraordinær mengde med handel på børsen. Disse to var United Airlines og American Airlines, selskapene som eide flyene som ble brukt i angrepet. Flere andre selskaper, deriblant Morgan Stanley som hadde kontorer i World Trade Center, så en unormalt høy handel rett før angrepet. Det ble gjennomført en innsidehandel-etterforskning etter angrepet basert på påstandene hvor blant annet Osama Bin Laden ble nevnt som mistenkt. Du kan lese mer om handelen som skjedde før angrepet her (PDF).

HTML EMBED

En annen teori er at amerikanske jagerfly fikk beskjed om å ikke angripe flyene som var kapret. Nettsiden Standdown.net er ett av stedene som har lansert denne teorien. Bakgrunnen for teorien skal være at FAA (luftfartsmyndighetene i USA) ikke varslet Norad i tide og/eller at generalene i Norad visste om kapringene, men fikk beskjed om å ikke angripe flyene.

HTML EMBED

Teorien om at de to tårnene ikke datt sammen grunnet flyangrepene, men eksplosjoner innad i bygningen. Bakgrunnen for teorien er hvor fort tårnene datt sammen. Konspirasjonteoriene rundt det hevder at det var amerikanske myndigheter som plasserte eksplosiver i bygningene før flyene kjørte inn i dem.

HTML EMBED

Det var ikke bare de to tårnene til World Trade Center som ble angrepet den 11.september. Pentagon ble også truffet av et fly, eller i følge en del konspirasjonsteorier så ble Pentagon ikke truffet. Nettsiden Reopen911.org hevder at det var amerikanske raketter som traff Pentagon. En annen teori sier at amerikanske myndigheter valgte å bevisst ikke skyte ned flyet som var på vei til Pentagon for å skape mer støtte for en eventuell krig.

HTML EMBED

Det fjerde flyet, Flight 93, som ble tatt over av passasjerer og krasjlandet like ved Shanksville, har også vært offer for en del teorier. Blant annet har man hevdet at dette flyet faktisk ble skutt ned av amerikanske myndigheter, at passasjerene ble myrdet av amerikanske myndigheter og at flyet klarte å landet trygt og passasjerene fikk nye identiteter.

HTML EMBED

Når det gjelder personene som kapret flyene har disse også blitt gjenstand for teorier. Etter at det viste seg at personer på listen som først ble offentliggjort av amerikanske myndigheter faktisk var i live har dette blitt brukt som bevis for at angrepet ikke foregikk slik myndighetene har hevdet. Det har også blitt teorisert over at kaprerne hadde fått trening i amerikanske militærleire.

2. Det var ingen landing på månen

Amerikanerne var i et race mot russerne for å være de første som landet personer på månen. For å komme dem i forkjøpet hevder konspirasjonsteoretikere at man laget en falsk månelanding for å vise USAs storhet. Det har blant annet blitt hevdet at det man så på tv var regissert av Stanley Kubrick, produsert av Walt Disney og skrevet av Arthur C.Clarke. Bakgrunnen for teoriene er det man har hevdet er unormale skygger, objekter og tidsavbrudd i NASAs historiefortelling rundt landingen(e).

HTML EMBED

3. CIA drepte Kennedy

Drapet på Kennedy har gitt oss mange konspirasjonsteorier, og Oliver Stone har laget en film om det hele i JFK. Det er selvfølgelig ikke bare CIA som har fått skylden. Mafiaen, eksil-cubanere, militæret - eller en blanding av de alle har også fått skylden. Det har til og med vært teorier som har hevdet at Lyndon B. Johnson stod bak det hele for å bli president.

Du kan lese mer om teoriene her og her er en relativt komplett liste. En av de siste teoriene handler om en link mellom George W. Bush og drapet på Kennedy:

HTML EMBED

4. Illuminati

OK, dette er virkelig en munnfull hvis man skal prøve å forklare det. Illuminati skal være en verdensomspennende organisasjon som skal ta over verden. Bakgrunnen er en organisasjon som ble grunnlagt 1.mai 1776 i Tyskland av Adam Weishaupt. Mange trodde på deres egen tid at bakgrunnen deres var å styrte europeiske regjeringer og at de stod bak den franske revolusjonen.

Denne organisasjonen skal fortsatt eksistere, og jobber for en ny verdensorden. Wikipedia har en relativt lang artikkel om emnet, som du kan lese her. Tanken er sagt kort at en del smarte mennesker skal gå sammen for å styre hele verden som en nasjon.

HTML EMBED
HTML EMBED

5. Man fant en UFO ved Roswell

De aller fleste har fått med seg historien om ufoen ved Roswell, og det berømte Area 51. Fant virkelig amerikanske soldater en krasjlandet UFO? Eller var det virkelig bare en værballong?

HTML EMBED

6. USA lot Pearl Harbor skje

Denne trenger litt bakgrunn: Under andre verdenskrig var det mange i USA som ikke ønsket at landet deres skulle delta i en krig, og mange som mente at det ikke nødvendigvis var den britiske siden man skulle være på. Konspirasjonsteoretikere mener derfor at den amerikanske regjeringen lot Pearl Harbor skje for å få en grunn til å gå til krig.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

7. Bilderberg-gruppen styrer verden

Bilderberg-gruppen møtes en gang i året for å diskutere finanser og verdens politikk. Det er kun svært inflytelsesrike mennesker som får komme, og dette har ført til at konspirasjonsteoretikere har lansert teorier om at denne gruppen styrer verden.

Nå er dette forsåvidt indirekte uansett sant siden deltagerne er blant verdens mektigste.

HTML EMBED

8. Frimurerne skal ta over verden

Dette er en konspirasjonteori som ligner veldig på Illuminati-teorien, men er kanskje mer kjent - ikke minst etter at Dan Brown skrev bok om frimurere. Det er ingen tvil om at frimurerne har en interessant historie, uansett.

HTML EMBED
HTML EMBED

9. Prinsesse Diana ble drept av kongefamilien

Den tragiske døden til prinsesse Diana har nesten selvfølgelig nok sørget for en del konspirasjonsteorier. Den som fikk mest vann på mølla var at hun ble drept av kongefamilien fordi hun skulle gifte seg med en muslim.

HTML EMBED

10. Paul McCartney er død

Denne teorien startet etter at Paul McCartney gikk barbeint over Abbey Road, og at man visstnok kunne høre «Paul is Dead» på en Beatles-sang. Døm selv:

HTML EMBED
HTML EMBED