Gå til sidens hovedinnhold

TV-kjendis lurt av tulle-kornsirkel

Programleder på FEM fikk livet forandet i kornsirkel. Som var laget av BBC.

Gro-Helen Tørum, programleder for «Den andre siden», har besøkt en såkalt kornsirkel i England. Programmet om dette ble sendt på kanalen FEM i forrige uke.

- Dette er så sterkt, sa Tørum da hun gikk inn i sirkelen.

- Der fikk jeg en sånn veldig fysisk reaksjon, enn sånn smerte i hodet, sier hun og forteller om sterke energier hun føler og om høyfrekvente lyder.

Mot slutten av innslaget sier hun at hun vet at livet hennes kommer til å forandre seg veldig etter besøket i kornsirkelen.

BBC-sirkel
I ettertid er det fremkommet at kornsirkelen er laget av BBC-programmet Quite Interesting, som ledes av komikeren Stephen Fry.

Det var magasinet Fritanke, som utgis av Human-etisk Forbund, som først omtalte at Tørums kornsirkel er laget av BBC.

I en pressemelding fra FEM fastholder Tørum at opplevelsen i BBC-sirkelen var sterk.

- Hvis man er villig til å se ting i en større sammenheng, er det av mindre betydning om kornsirkelen er menneskeskapt eller ikke. Jeg deler min opplevelse, og vil oppfordre mennesker til å besøke dette området, med et åpent sinn, og å bli berørt av kornsirkler, som jeg regner som verdens vakreste mysterium, sier hun.

Logo
I programmet kan man også se Tørum og to andre studere et flyfoto av kornsirkelen og diskutere hva den viser. En mann? Et kors? Et forstørrelsesglass.

Men, nei. Mønsteret er rett og slett logoen til programmet Quite Interesting, med en ganske tydelig «i» plassert i et forstørrelsesglass.

Les flere saker på NA24

Støtter Märtha
Gro-Helen Tørum har den siste tiden markert seg med støtte til prinsesse Märtha Louise. Til Dagbladet forteller Tørum at også hun kan snakke med de døde.

- Jeg synes Märtha er kjempetøff! Det er er hardt det hun står i nå. Det står stor respekt av det hun gjør, og det beundrer jeg henne for, sa Tørum til Dagbladet.

Fjernet video
Etter at lureriet ble avslørt, har Fem fjernet videoen av Tørum fra nettstedet sitt.

– Hvis man kobler dette ene klippet opp mot logoen til BBC-programmet, så ser vi at det hele er ganske lett å latterliggjøre. Det ønsker vi ikke å bidra til. Derfor fjernet vi klippet. Vi er mer opptatt av å få fram helheten i dette, og den er mye mer balansert enn man kan få inntrykk av bare ved å se dette ene klippet, sier Bergestuen til Fritanke.

Innslaget ligger imidlertid fortsatt på YouTube. Her kan du se det:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken