På internett herjer det et korstog mot Amfi Borg fordi de pynter med tre bannere i norske farger skriver sa.no.

Tror korset er fjernet

Siden 2005 har kjøpesenteret brukt bannere i norske farger - rødt, hvitt og blått - på tre flaggstenger på den øvre parkeringen.

For en uke siden var det en person som la igjen et innlegg på Amfi Borgs Facebook-sider, der han skrev følgende:

– Flotte flagg på AMFI Borg, uten kors å greier.

Det var starten på et ras av ytringer, der kjøpesenteret får kjeft for at de skal ha fjernet korset fra det norske flagget. Kritikerne oppfordrer til boikott og kommer med generelle mishagsytringer.

Svarer alle

Senterleder Jørgen Næs har svart alle henvendelsene som har kommet på mail, der han saklig opplyser om at det ikke dreier seg om et norsk flagg uten kors, men et banner med norske farger. Men det ser ikke ut til å dempe kritikken. Flere kritikere har hevet seg på bølgen.

Banneret har vært uendret siden 2005, kjøpesenteret har ikke fjernet noe kors de siste ukene.

– Jeg tror vi har brukt samme type banner i hele kjøpesenterets 16 år lange historie, sier Næs til SA. Et søk i SAs fotoarkiv viser at slike bannere ble brukt på et flyfoto fra juni 2006.

– Når vi har kampanjer, bruker vi egne kampanjeflagg på disse stengene. Ellers i året bruker vi disse bannerne med norske farger fordi vi synes det er pent. Det er rett og slett utsmykning, sier Jørgen Næs.

Strenge regler

Dersom kjøpesenteret hadde valgt å bruke det norske flagget, ville de vært underlagt strenge regler for bruken. Blant annet er målene til flagget regulert i loven. Det samme er flaggtidene.

– Vi bruker bannere som kan henge ute hele døgnet, påpeker Næs. Det biter tydeligvis ikke på kritikerne. Dette er noen av utsagnene hentet fra nettdebatten rundt Amfi Borg siste uka:

– Jeg blir kvalm.

– Jeg har satt mine bein på Borg for siste gang.

– Det har jo gått rykter på Amfi Borg lenge om at flaggene skulle bli sånn. At dem skulle byttes ut. Jeg trodde aldri at dem ville gjøre det.

– Har vært der for siste gang i mitt liv. Aldri mer ditt, når de kødder med mitt vakre Norske flagg.

Og slik raser kritikken videre.

Forstår ikke hva det er

– Vi synes noen lager en sak ut av ingen ting. Det er trist at noen oppfordrer til boikott av oss på det grunnlaget de refererer til. Det er åpenbart at en del av dem som skriver til oss ikke skjønner at dette ikke er et flagg, men et banner, sier Jørgen Næs.

Den siste tida har det vært mange debatter om bruk av kors i NRK. Uten rot i virkeligheten er det også blitt hevdet at korset virkelig skal fjernes fra det norske flagget.

LES OGSÅ: Kringkastingsrådet: Greit å nekte kors

Senterlederen mener bannerbruken på Amfi Borg er en avsporing av disse debattene.

– Vi er nøytrale og ønsker ikke å være en del av en slik pågående debatt, sier han.

Flere nyheter fra sa.no får du her!