Gå til sidens hovedinnhold

Dette er de beste kortene

Har kredittkortet ditt reiseforsikring eller kjøpsrabatter? Sjekk Nettavisens store kredittkortoversikt.

Mange nordmenn velger å ha et kredittkort ved siden av sitt vanlige betalingskort. Tidligere var den eneste kredittkortfordelen at man fikk litt ekstra penger i bakhånd, men de siste årene har stadig flere fordeler blitt lagt til kredittkortene.

Det er ikke lenger uvanlig at kredittkortet ditt tilbyr enten reiseforsikring, rabatt ved diverse kjøp, andre tilbud, eller en kombinasjon av de tre.

Se en oversikt nederst i artikkelen over hvilke kort som tilbyr hvilke av de tre tjenestene.

For en mer beskrivende oversikt kan du klikke deg inn på Nettavisens faste kortoversikt, som også gir deg mulighet til å gå inn på hver av kredittkortenes hjemmesider.

Kredittkorts reiseforsikring
15 av de 33 kortene på Nettavisens liste har innbakt reiseforsikring. Det vil si at hvis du betaler minst 50 prosent av reisen din med kredittkortet, så er du dekket hvis noe skulle skje.

Dette er enkelt å huske på når det gjelder charterturer, men kan være langt mer komplisert når det kommer til bilturer og andre turer der reising skjer med forskjellige fremkomstmiddel.

Pengeforlagets ekspert på privatøkonomi Rune Pedersen har tidligere uttalt til Nettavisen at han fraråder folk å belage seg utelukkende på kredittkortenes reiseforsikring.

Les artikkelen: - Dropp reiseforsikringen på kredittkort

Men det finnes gode argumenter for å være dobbeltforsikret på reise via en helårsforsikring samt kredittkortets reiseforsikring.

Les artikkelen: - Dobbeltforsikring kan være smart

Kort oppsummert kan man si at du bør ha en helårsforsikring i bunnen, men gjerne spe på med en reiseforsikring via kredittkortet ditt.

Få penger når du bruker kredittkortet
En nyere trend blant kredittkortene er at du får rabatt på ting du kjøper med kortet. Noen gir deg rabatt på alt du kjøper, mens andre kun gir deg rabatt på noen varer, som for eksempel bensin.

365 Direkte var det kortet som innførte trenden i Norge, etter inspirasjon fra lignende kort i utlandet. Siden mange av disse kortene er gratis å eie, vil du i praksis kunne tjene penger på å benytte deg av disse kortene.

Haken er selvfølgelig at hvis du glemmer, eller ikke klarer, å betale kredittkortregningen din, så påløper det høye renter også på disse kortene.

Som Nettavisens oversikt viser, er det 9 av 33 kort som tilbyr en eller annen form for direkte prisavslag på standard varekjøp.

Andre fordeler
Tilslutt kommer en samlekategori av andre fordeler som ligger innbakt i kredittkortene. Her finner du for eksempel andre forsikringer og rabatter på utvalgte hotell og leiebil. Disse vil i praksis sjelden bli tatt i bruk, men kan være gode å ha i gitte tilfeller.

Renter og avgifter spiller stor rolle
Det er vel og bra med fordeler tilknyttet kredittkort, men det er ikke til å komme fra at det viktigste for de fleste er utgiftene knyttet til kortet.

Med Nettavisens kredittkortkalkulator kan du legge inn ditt eget forbruk og se hvilket kort som passer best til ditt forbruk.

Du kan også ta en titt på vår oversikt over fire forskjellige forbruksmønstre, og se hvilke kort som gjør det best i de enkelte kategoriene.

Vil du lese mer generelt om kredittkort, kan du ta en titt på Nettavisens kredittkortguide.

En sammenstilling av fordelene
Under følger en tabell over de forskjellige kredittkortenes ekstrafordeler, og vi minner igjen om den mer detaljerte oversikten over kortenes fordeler. Den finner du her.

HTML EMBED
Kort Reiseforsikring Kjøpsrabatter Andre fordeler
365 Direkte x
Bank Norwegian Kredittkort x
Coop medlems og betalingskort
Cresco Active Designkort
Cresco Car x x
Cresco Gold x x
Diners Club x x
DnB MasterCard (program) x x
Esso MasterCard x x
Eurocard Gold x x
GE MasterCard
GE MasterCard Gold x x
Gebyrfri VISA x
Gjensidige Mastercard Kredittkort
Kash x
Landkreditt Visa Kredittkort x
LOfavør MasterCard
MyCard x x
NAF MasterCard
Nordea Privat MasterCard x x
Norges Røde Kors MasterCard x x
OBOS MasterCard
Postbanken MasterCard
re:member x x
Shell Scala Card x
SkandiaBanken Kredittkort
Smart Club Mastercard x
Sparebank 1 Gold x
Statoil Mastercard x
Storebrand MasterCardBlack x
Terra Gold x
yA Kredittkort x x
YX Mastercard x x

Alle kalkulatorer, tabeller og guider nevnt over er utarbeidet av Pengeforlaget.

Les flere artikler om privatøkonomi her.

Hvilket kredittkort bruker du, og hvor ofte bruker du det? Hvorfor? Kommenter under.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken